YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aliağa'da Iki Günde Toplam 223 Kaçak Yakalandı

Şahap AVCI / ALİAĞA Bir ihbarı değerlendiren Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sığınmacıların Çakmaklı Mahallesi'nde bulunan Kyme Antik Kenti sahilinden

Aliağa'da Iki Günde Toplam 223 Kaçak Yakalandı

Şahap AVCI / ALİAĞA Bir ihbarı değerlendiren Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sığınmacıların Çakmaklı Mahallesi'nde bulunan Kyme Antik Kenti sahilinden kaçak yolla yurt dışına çıkacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine önceki gün gece yarısı bölgeye operasyon düzenleyen jandarma, ormanlık alanda 21'i çocuk, 22'si kadın toplam 106 Suriyeli kaçak göçmeni yakaladı. Operasyonda ayrıca kaçak göçmenlerin Yunan Adaları'na geçmekte kullanacağı belirlenen 4 zodyak bot, 1 jeneratör, 5 tekne motoru, 6 pompa, toplam 180 litre benzin, çok sayıda şambrel ve can yeleği ele geçirildi.
Aliağa Hükümet Konağı bahçesine getirilen kaçak göçmenlere insanı yardımında bulundu. İşlemlerinin ardından kaçak göçmenler, bugün İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
KAMYON KASASINDA 117 KAÇAK GÖÇMEN
Aliağa'da dün saat 23.30 sıralarında polisin ilçe girişinde durdurduğu üzeri brandayla örtülmüş kamyonun kasasında, havasızlıktan bitkin düşmüş aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 117 kaçak göçmen ile 3 organizatör yakalandı. Kaçak göçmenlerin İzmir'in Basmane semtinden alınıp, Yunan Adaları'na geçişlerinin sağlanması için Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne götürülmeye çalışıldığı bildirildi. Kaçak göçmelerin polisteki işlemleri sürerken, 3 organizatör ise adliyeye sevk edildi.

Aliağa'da Iki Günde Toplam 223 Kaçak YakalandıAliağa'da Iki Günde Toplam 223 Kaçak Yakalandı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler