YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bademli’den Rusya Ve Avrupa’ya 200 Ton Erik İhracatı

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bademli beldesinde faaliyet yürüten Yeşil Bademli Kooperatifi, Ağustos ayında yaptığı Black...

Bademli’den Rusya Ve Avrupa’ya 200 Ton Erik İhracatı

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bademli beldesinde faaliyet yürüten Yeşil Bademli Kooperatifi, Ağustos ayında yaptığı Black Diamond cinsi erik ihracatının ardından Eylül ayı sonunda hasadı yapılan Anjelona cinsi erik ihracatına da başladı.

Kooperatif Başkanı Hasan Gider, 200 ton eriği Alaşehir'de işleyip, Rusya ve Avrupa ülkelerine gönderdiklerini belirterek, önümüzdeki yıllarda bu alandaki ihracat çalışmalarının süreceğini söyledi.

Gider, şu bilgileri verdi: "Yeşil Bademli Kooperatifi olarak kaliteli, iyi tarım uygulamaları ile başlatmış olduğumuz erik ihracatında Rusya’dan gelen memnuniyet ve olumlu tepkilerin ardından, ihracatı gerçekleştiren Uçak Kardeşler firması ile yeni bir ihracat bağlantısı kurduk. Bademli beldesinde yetişen Anjelona erikleri S.S Yeşil Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çalışmaları sonucu firma ile anlaşma yaparak yaklaşık 200 tonluk bir bölümü Alaşehir’de işleyip Rusya ve Avrupa ülkelerine gönderdik. Firmanın beldemizde yapılan erik hasatlarını da toplayarak önümüzdeki günlerde gönderecek. İyi tarım uygulamaları ile sürdürdüğümüz çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Kooperatif üyesi arkadaşlarımız da yeni pazarın oluşmasından memnunlar. Önümüzdeki yıllarda da bu ihracatı devam ettirmek için çalışmalarımız sürecek.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler