YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Yılmaz'dan Uzun Menzilli Füze Açıklaması (2)

KONGREDE KONUŞTU Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Bayraklı ilçe kongresine yaptığı konuşmada CHP ve MHP'nin iktidar olamayacağını öne sürdü. Rize'de

Bakan Yılmaz'dan Uzun Menzilli Füze Açıklaması (2)

KONGREDE KONUŞTU
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Bayraklı ilçe kongresine yaptığı konuşmada CHP ve MHP'nin iktidar olamayacağını öne sürdü. Rize'de kendisine anlatan bir hikayeyi partililerle paylaşan Yılmaz, şöyle dedi:
"Kılıçdaroğlu Rize'ye gitmiş. Bir kahvehanede çay içecek. Ceketini çıkarmış çaycıya demiş ki; 'şu ceketimi as.' Çaycı 'asacak yer yok' demiş. O da 'çivi de mi yok?' demiş. Çaycı da demiş ki '50 yıldır bu memlekete bir çivi çaktınız da onun hesabını mı bende soruyorsunuz?' Hakaret kendileri için serbest. Eleştiri serbest. Ola ki bizim arkadaşlarımızdan birisi kendilerine eleştirdikleri zaman da eleştiriye de tahammülleri yok. Onlar şunu görüyorlar; Bu devletin sahibi kendileri, geri kalanlar marabalar. 'Marabaların ağalara söz söyleme hakkı olamaz' diyorlardı bunu da bozan siz oldunuz."
Kılıçdaroğlu'nun partisinin Baykal döneminden bir oy fazla alması halinde kendisini başarılı saydığını söyleyen İsmet Yılmaz, "Oyu kaç? 25, 26, 27. 30'u bulsa kendisini başarılı sayacak. 30'la iktidara gelinir mi? Gelinmez. Eğer bu millet iktidara gelemeyecek partiye oy verirse yazık eder. Zamanın telafisi yoktur. Bu millet dünya koşuyorken zamanı boşa harcamaz. Türkiye'nin dört bir tarafından oy alamayan bir parti iktidar olamaz. CHP iktidar olabilir mi? Olamaz. MHP iktidar olabilir mi? O da olamaz" dedi. CHP zihniyetini Baas zihniyetine benzeten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arapça ezan okundu diye hapis cezası verdiler. Menderes'in ilk yaptığı şey bu hapis cezasını kaldırmak oldu. Baas zihniyeti sol, sağ, milliyetçi, inançlı, muhafazakar diye bakmaz. Kendinden olmayan herkese de zulmetmiştir. Zekeriya Sertel gazete çıkardı. Manşete attığı başlık şuydu; 'Boğuluyoruz, biraz hava isteriz' CHP yönetimi iktidara gelirse bilin ki yarın atılacak başlık da budur. Şevket Süreyya Aydemir, 'Dünyanın bütün işçileri birleşin' diye broşür bastırdı, adamı tutukladılar. Sabahattin Ali'yi şiir okudu diye mahkum ettiler. Nazım Hikmet'e orduyu isyana teşvik etti diye 28 yıl hapis cezası verdiler. Bunların döneminde güneş yüzü görmedi. Eğer CHP iktidara gelirse bunlar sadece geçmişte olmuş değil, gelecekte de olur. Necip Fazıl'ı halkı isyana teşvikten mahkum etti, Nazım Hikmet'i orduyu isyana teşvik etmekten mahkum etti. Bunlarda kelimeler çoktur, kelime oyunu da çoktur. Herkesi bir şekilde mahkum edecek bir şey bulur. Herkes senin Baas rejimini beğenmek zorunda mı?"
“50 KEDİ BİR ASLAN YAPMAZ"
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinip, muhalefetin çatı aday çıkardığını hatırlatan Bakan Yılmaz, "Yüzde 52 oy alarak milletin gerçek adayı Erdoğan oldu. Aslan ve kedi aynı ailedendir ama 50 kedi bir araya gelse bir aslan yapmaz. İster 14 ister 16 isterse 50 parti bir araya gelsin bir Ak Parti, bir Recep Tayip Erdoğan yapmaz" dedi.

Bakan Yılmaz'dan Uzun Menzilli Füze Açıklaması (2)Bakan Yılmaz'dan Uzun Menzilli Füze Açıklaması (2)Bakan Yılmaz'dan Uzun Menzilli Füze Açıklaması (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler