YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Barış Mitingine Kılıçdaroğlu Davet Edildi

Elif DEMİRCİ/İZMİR, Barış Bloğu'nun Bakırköy Halk Pazarı'nda 10 Ağustos'ta düzenlediği barış mitinginde sadece HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmacı

Barış Mitingine Kılıçdaroğlu Davet Edildi

Elif DEMİRCİ/İZMİR, Barış Bloğu'nun Bakırköy Halk Pazarı'nda 10 Ağustos'ta düzenlediği barış mitinginde sadece HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmacı olması, bloğa yönelik eleştirileri beraberinde getirmişti. Bu eleştirileri dikkate alan Blok, İzmir'de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı barış mitingine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuşmacı olarak davet etti.
Barış Bloğu'nun İzmir Sözcülüğü'nü yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Terzi başkanlığında Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya çok sayıda destekçi katıldı. Halka da açık olan toplantıda Kılıçdaroğlu'nun çağrılması oybirliği ile kararlaştırıldı. Davetiye mektubunda şu ifadelere yer verildi:
"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 'İzmir barış sitiyor' sloganı etrafında biraraya gelen İzmir Barış Bloğu olarak sizi 1 Eylül 2015 tarihinde düzenleyeceğimiz barış mitingine davet ediyoruz. Bu ülkenin her zaman barış içinde birarada yaşam deneyiminin örnek kentlerinden biri, modern bir toplumsallığın aynı zamanda barış içinde yaşama becerisini de taşıyan bir yaşam biçimi olduğunu göstermiş bir kent olan İzmir'den yükselecek barış çağrısına sizin de sunacağınız katkının büyük bir önem ve değer taşıdığı kanısındayız. Davetimizi kabul ederek bir tek Barış Bloğu bayrağı ve 'barış istiyoruz' sloganı ile yapmayı planladığımız bu mitingle en batısından tüm ülkeye yapacağımız barış çağrısına katkınızın yaratacağını düşündüğümüz büyük etki için hem şimdiki kuşakların ama en önemlisi gelecek kuşakların size minnettar olacağnıdan da emin olun."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler