YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayraklı'da "kaz Yemeği" Gecesi

Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenleyerek, geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeği renkli...

Bayraklı'da "kaz Yemeği" Gecesi

Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenleyerek, geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeği renkli görüntülere sahne oldu. Yılda bir kez yapılan "kaz yemeği" gecesi yoğun katılımla gerçekleşti. Dans gösterileri ve Grup Çığ konseri ile şenlenen geceye katılanlar gönüllerince eğlendi.

Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'ndaki geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Levent Ölçer, CHP Konak ilçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Ardahan eski Milletvekili ve sanatçı Faruk Demir, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve davetliler katıldı. Gecenin sürprizleri ise geçtiğimiz hafta ulusal bir televizyon kanalındaki "Yetenek sizsiniz" yarışmasında beğeni kazanan "Dans İzmir ritmik grubu, Kafkas halk oyunları ekibi" ile Grup Çığ'ın canlı performansları oldu.

Etkinlikte yaptığı kısa konuşmada geceyi düzenleyenlere teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bağımsızlığımıza, Cumhuriyetimize sahip çıkalım. İzmir'e verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu güzel gecede birlik ve beraberliklerin artmasın diliyorum" dedi. Kocaoğlu'na İzmir'e yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı da teşekkür plaketi verildi.

BİR TON KAZ TÜKETİLDİ

Ardahanlı sanatçı Faruk Demir'in "Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm" türküsünü seslendirmesiyle başlayan geceye "Yetenek sizsiniz" yarışmasıyla üne kavuşan "Dans İzmir ritmik grubu, Kafkas halk oyunları ekibi" renk kattı. Son sürpriz ise, solist Mustafa Özarslan önderliğindeki "Grup Çığ" oldu. Ünlü müzik grubu canlı performansları ile beğeni kazanırken, sevilen türküler hep bir ağızdan seslendirildi. Etkinliğe katılanlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Gecede ayrıca kabartmadan yapılan Atatürk portresi açık artırma ile satılarak, derneğe gelir olarak bağışlanırken, portreyi 5 bin Lira'ya Başkan Karabağ, satın aldı. Öte yandan 700 kişinin katıldığı kaz yemeği gecesinde 1 tonluk kaz tüketildi.

Bayraklı'da

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler