YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bergama Kermesi'nde Burcu Güneş Coşkusu

Cevdet ŞEN/BERGAMA Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında ilçede Kozak Kapukaya Atış Poligonu'nda geleneksel trap atışları düzenlendi. Ardından Topçu Kışlası Mevkii'nde geleneksel

Bergama Kermesi'nde Burcu Güneş Coşkusu

Cevdet ŞEN/BERGAMA Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında ilçede Kozak Kapukaya Atış Poligonu'nda geleneksel trap atışları düzenlendi. Ardından Topçu Kışlası Mevkii'nde geleneksel cirit- cop oyunları düzenlendi. Katılımcılar kışlaya, davul zurna eşliğinde geldi. CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de geleneğe uyarak kasket ve poşu taktı. Başkan Gönenç'in startını vermesiyle oyunlar kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Başkan Gönenç, günün şampiyonlarına madalyalarını taktı. Müsabakanın ardından keşkek ikramı yapıldı. Daha çok erkeklerle özdeşleşen yarışın ardından bazı kadınların da at üstünde poz verdiği görüldü.
Etkinlikler kapsamında saat 11.30'de bisiklet turu düzenlendi. Topçu Kışlası Mevkii'nden yola çıkan bisikletçiler, Cumhuriyet Meydanı'na, ardından Kloepatra Güzellil Ilıcası'na pedal çevirdi. 17.30'da Gülpark Amfi Tiyatro'da Yazar İnci Aral, söyleşi ve imza gününde okurlarıyla buluştu. Saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterisi sunuldu. Saat 19.45'te yerel müzik grupları konser verdi.
BURCU GÜNEŞ COŞTURDU
Etkinlikler kapsamında saat 21.30'da, 2500 yıllık tarihi Asklepion Antik Kenti'nde sahne alan Burcu Güneş'i yaklaşık 5 bin kişi izledi. Bergama Belediye Başkanı Gönenç ile Mersin'in Silifke Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut ve Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven de konseri izledi. Müziği kadar danslarıyla da eğlendiren Güneş, bir ara sahneye davul getirtip Roman havası eşliğinde göbek şov yaptı. Özellikle genç hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği Burcu Güneş, sevilen şarkılarını Bergamalılar için seslendirdi. Hayranları cep telefonlarıyla Burcu Güneş'in fotoğrafını çekebilmek için yarışırken, aynı zamanda da duygusal şarkılarda cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti. Beğeniyle izlenen konser sonrası Başkan Gönenç, Burcu Güneş'e 'Nike' heykeli hediye etti.
SOKAK HAYVANLARINI HATIRLATTI
Ünlü şarkıcı Burcu Güneş, "Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu arada Belediye Başkanımız buradayken bir şey söylemek istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyadan bana Bergama'da yaşayan sokak köpeklerinin öldürüldüğü ile ilgili resimler gönderildi. Belediyelerin sorumluluğunda sokak hayvanlarının korunması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyorum. Unutmayalım ki hayvanlar bizim en sadık dostlarımızdır" dedi.
Konser sonrası sokak hayvanları açıklamasıyla ilgili DHA muhabirine konuşan Güneş, "Bergama'da yaşanan sokak köpeği katliamının ardından bana ulaşan takipçilerimden, 'konuya değinip kınar mısınız' diye mesajlar geldi. Tek söyleyebileceğim şey böyle katliamlar hala var. Biz zamanında Türkiye'nin önemli sanatçıları ve önemli gazetecileri ile Başbakan'a gidip görüşme yaptık. Hayvanlara tecavüzün suç olmasını istedik ki; hayvana tecavüz eden insanlara ve çocuklara da tecavüz ediyor. Bu önemli bir konu, bu psikolojik bir sorun, bunu suç yapın ki bu tür insanlar sokaklarda rahat rahat dolaşmasınlar. Bunların ceza almadığını gören diğerleri de bakıyor ki bunlar her şeyi yapıp rahat rahat dolaşıyor, ben de yaparım diye bakıyor. O bilinçsizliğin o cehaletin hata olduğunu, yanlış olduğunu, doğru olmadığının birilerinin görmesi gerekiyor" dedi.

Bergama Kermesi'nde Burcu Güneş CoşkusuBergama Kermesi'nde Burcu Güneş CoşkusuBergama Kermesi'nde Burcu Güneş Coşkusu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler