YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bergama Tarihini "sessiz" Anlatacak

İZMİR (AA) - İzmir'in tarihi ilçesi Bergama'da başlatılan Sessiz Tarih Projesi kapsamında işitme engelli öğrenciler işaret diliyle ören yerlerini anlatacak. 

İZMİR - İzmir'in tarihi ilçesi Bergama'da başlatılan Sessiz Tarih Projesi kapsamında işitme engelli öğrenciler işaret diliyle ören yerlerini anlatacak. Kınık Mert Öztüre İşitme Engelliler Meslek Lisesi ve Bergama Eğitimciler Derneği iş birliğiyle 15 işitme engelli öğrenci Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen Kırsal Turist Rehberi sertifikası aldı. Proje sorumlusu Kınık Mert Öztüre İşitme Engelliler Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Soner Oğul, öğrencilerine 3 ay boyunca Bergama'daki ören yerlerinin nasıl tanıtılacağı konusunda uygulamalı eğitim verdiklerini söyledi. İşitme engellilerin de tarihi yerler hakkında bilgi edinmek istediğini kaydeden Oğul, "Ziyaret ettikleri şehirlerle ilgili bilgi alamayan çok sayıda işitme engelli olması bizi bu projeyi hazırlamaya itti. Projenin amacı, engelli öğrencilere istihdam kapılarını açmak ve işitme engelli bireylerin tercih edilen bireyler olmasını sağlamak" dedi. Proje sayesinde "Kırsal Turist Rehberi" sertifikası alma hakkı kazandığını işaret diliyle anlatan işitme engelli öğrenci Kıymet Ay da yaşadığı yerin kültürünü tanıtabilmenin büyük mutluluk olduğunu ifade etti. İşitme engellilerin büyük bir sorununu ortadan kaldıracaklarını dile getiren Ay, "Tarihi yerlere gittiğimizde bir şey anlamıyorduk. Çünkü çevremizde işaret dili bilen kimse yoktu. Bu projeyle artık sıkıntı yaşamayacaklar" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler