YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeşme’de Yeni Dönem Yat Kaptanlığı Eğitimleri Başlıyor

Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) bir kuruluşu olan Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın (TÜDEV) denizcilik eğitimine yönelik...

Çeşme’de Yeni Dönem Yat Kaptanlığı Eğitimleri Başlıyor

Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) bir kuruluşu olan Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın (TÜDEV) denizcilik eğitimine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda 1997 yılında TÜDEV’in bünyesinde açılan Çeşme Yat kaptanlığı Eğitim Merkezi, Ekim ayından itibaren yeni dönem yat kaptanlığı eğitimlerine yeniden başlayacak. Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, mavi tur ve yat turizmi konularında nitelikli yat kaptanı yetiştirmek amacıyla 1997 yılından buyana eğitimler veren Çeşme Yat kaptanlığı Eğitim Merkezi’nde, yeni dönem kursların 1 Ekim 2012 tarihinde başlayacağını bildirdi.

1997-2011 yılları arasında profesyonel yat kaptanı eğitimi veren TÜDEV Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nden şu ana kadar toplam 297 Yat Kaptanının mezun olduğunu belirten Dologh, dört ay yat kaptanlığı eğitimi alanların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava girme hakkını elde ettiğini vurguladı.

Dologh, şu bilgileri verdi: "Kursların, ülkenin sorunlarından birisi olan işsizlik konusuna katkısı olacağına da inanıyorum. Denizcilik, sürekli olarak bizlere yeni iş olanakları yaratıyor. Üniversiteye giremeyen gençlerimizin bu kurslara büyük ilgi göstereceğini tahmin ediyorum. Ayrıca, yat kaptanlığı zevkli bir iş ve sektörde ihtiyaç duyulan bir meslek kolu. Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayanlar Bakanlık tarafından yapılan sınava girme hakkı elde ediyorlar. Bu sınavda başarılı olanlar ise yat kaptanı olabiliyorlar."

Kursiyerlere, pratik tekne kullanma eğitimlerinin okula ait motor yat ve yelkenli teknelerde verildiği kurslarla ilgili ayrıntılı bilginin 722 18 38 numaralı telefondan öğrenilebileceği belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler