YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım; Pozantı Soruşturması Kapatılmaz

Taylan YILDIRIM/İZMİR, Çeşitli illerdeki toplumsal olaylara karıştıkları gerekçesiyle 2012 yılında gözaltına alınıp tutuklanan çocuklar, konuldukları Pozantı Çocuk Cezaevi'nde, kendilerine cinsel

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım; Pozantı Soruşturması Kapatılmaz

Taylan YILDIRIM/İZMİR, Çeşitli illerdeki toplumsal olaylara karıştıkları gerekçesiyle 2012 yılında gözaltına alınıp tutuklanan çocuklar, konuldukları Pozantı Çocuk Cezaevi'nde, kendilerine cinsel taciz ve tecavüzde bulunulduğunu ileri sürdü. Çocukların bu yöndeki iddiaları Türkiye'de, günlerce tartışma konusu oldu. Pozantı Cezaevi kapatıldı, burada kalan çocuk tutuklu ve hükümlüler ise, çeşitli illerdeki cezaevlerine nakledildi.
TAKİPSİZLİK KARARIYLA BİR KEZ DAHA GÜNDEME GELDİ
Pozantı Çocuk Cezaevi'ndeki görevlilerden şikayetçi olan çocuklar hakkında davalar açıldı, bazılarına 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan müebbet hapis cezası istendi, yargılanmalarına başlandı. Buna karşılık, suçlanan memurlar hakkında ise, takipsizlik kararı verildiği haberleri, konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Konuya, barolardan, sivil toplum örgütleri ile siyasilerden de tepki geldi.
CHP'Lİ ÖZEL: BAKANLIK UNUTTURMAK İSTİYOR
Konuyla ilgili CHP Cezaevi Komisyonu üyesi Özgür Özel, "Burada büyük bir acıdan bahsediyoruz. Biz o gün yazdığımız raporda, Pozantı Kampının zulüm tarihini yazdık. Biz o raporda, 6 kişilik yatakta 13 çocuğun yatmak zorunda kaldığını yazdık. O günlerde uyardık ve dedik ki, 'Adalet Bakanlığı ve hükümet, Pozantı'da yaşananları unutturmak ve yok saymak için çaba harcamaktadır. Pozantı Cezaevi'ni kapatarak ve çocuklara başka yerlere göndererek, tanıkları ve kanıtları ortadan kaldırmanın mücadelesini veriyor. Plan çok basit, cezaevi boşaltılarak kanıtlar yok edilecek. Çocuklar nakledilerek, tanıklar yok edilecek. Böylelikle olay unutulmaya terk edilecek' dedik. Aynen dediğimiz gibi oldu ve her acıda olduğu gibi bunu da iktidar ve onun yargısı zamana yaydı, unutturdu ve şimdi de üstünü kapattı. 'Üç gün sabretseniz, gelmeseniz ne olur? diyenler, 3 gün sonra orayı kapattırdılar, 3 yıl sonra da olayın üstünü kapatıyorlar. Bunu kabul edilebilir bulmuyoruz" açıklamasını yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
YETKİLİ AĞIZDAN CEVAP GELDİ
Pozantı Cezaevi soruşturmasının üzerinin örtüldüğü iddialarına yanıt ise, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'dan geldi. İzmir Aliağa'daki, Şakran Cezaevi'nde de, taciz ve kötü muamele iddiları üzerine basın açıklaması yapan Yıldırım, buradaki çocuk cezaevini basın mensuplarına dolaştırdığı sırada DHA muhabirinin Pozantı soruşturmasıyla ilgili sorusuna yanıt verdi.
İddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Enis Yavuz Yıldırım, 16 cezaevi görevlisinin halen 'görevi kötüye kullanmak' ve 'görevi ihmal' suçlarından Pozantı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılamalarının sürdüğünü, takipsizlik kararının sadece 3 görevli için verildiğini anlattı. Kendilerine ulaşan her iddianın araştırıldığını söyleyen Yıldırım, "Bu iddiaları elbette araştırıyoruz. Müfettişlerimizin raporlarına göre de, sorumlular hakkında savcılıklar gerekli işlemleri yapıyorlar. Bizim bu konulara müdahil olmamız söz konusu bile değildir. Eğer ihmali olan kimse o cezalandırılıyor zaten. Ne Pozantı'nın ne de başka bir cezaeviyle ilgili soruşturmanın üzerinin örtülmesi mümkün değildir. Bakın Şakran Cezaevi'nde de bir kişinin 13 yıl hapis cezası almasıyla sonuçlanan tecavüz suçlamasından dolayı, bizler de o zaman idari soruşturma yapmıştık. Kusuru bulunduğu belirlenen 2 cezaevi görevlisi de açığa alınmıştı. Olaylar, kapatılmaz, soruşturulur ve sorumlulur varsa cezalandırılır" dedi.

FOTOĞRAF

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım; Pozantı Soruşturması Kapatılmaz

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler