YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı

Elif DEMİRCİ/İZMİR, İzmir'de en son 1999 genel seçimlerinde milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyen CHP o yıl baraj altında kalmıştı. 16

Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı

Elif DEMİRCİ/İZMİR, İzmir'de en son 1999 genel seçimlerinde milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyen CHP o yıl baraj altında kalmıştı. 16 yıl aradan sonra yeniden ön seçim sandığını kuran partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'Türkiye'nin yeni başbakanı demokrasi ateşini İzmir'den yakıyor' sloganı ile yarışa girdi. Kılıçdaroğlu ön seçim için kente gelmezken onun için rakipleri bile çalıştı.
İzmir'de 30 ilçede 37 okulda 592 sandık kuruldu. Okulların bahçelerinde sağ ve sol tarafta durarak koridor oluşturan gençler, desteklenmesini istedikleri adayın yeleğini giydi, üyelere de adayın sıra numarasının ve isminin yazılı olduğu kartlar, broşürler verdi. Kalem, zeytinyağı, kahve, su, şeker, çikolata dağıtanlarda oldu. Kılıçdaroğlu'nun '57' sıra numarası ile girdiği ön seçimde rakipleri bile "Önce 57 sonra ben" diyerek oy istedi.
68 yaşındaki Nevin Öğütçen, sol kolu kırık olmasına rağmen sağ eliyle Kılıçaroğlu'nun kartpostallarını dağıttı. Öğütçen, "O benim liderim, kolum sızlıyor ama olsun. Onu başbakan yaparsak tüm acılarım diner" diye konuştu. Serpil Özdemir, eşinin kartlarını dağıtırken üyeden önce Kılıçadroğlu için oy istedi. Özdemir, "Eşim de olsa önce genel başkanım. Onun birinci çıkması gerekiyor. Onu başbakan yapacağız" dedi. Parti üyeleri de "İzmir'den başbakan çıkaracağız, iktidarı bu kentten durduracağız. Yeter artık çok ezildik, halk hareketi başlatacağız" sözleriyle karşılık verdi. Bazı ilçelerde anahtar listelerin hazırlanması üzerine öğle saatlerinde Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Veli Özdemir, okulları gezerek katılımı ve Kılıçdaroğlu'na desteği takip etti. Bazı üyelere "Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi" denilerek liste verildiği duyumları üzerine de Özdemir örgütü cep telefonlarına mesaj göndererek uyardı ve "Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir anahtar liste çalışması yoktur. Bu tür söylentilere ödün vermeyin" dedi.
10 KİŞİYİ İŞARETLEDİ
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, oyunu Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nin 1040 numaralı sandığında kullandı. Serter, en az 5, en çok 10 kişinin adının işaretlendiği ön seçimde tercihini çoktan yana kullanarak 10 kişinin adını yazdığını söyledi. Serter, "Bugün CHP'nin düğün günü. Tam bir bayram havası var. Yaşlılar da var bebeğiyle oy kullanmaya gelen de. İşte demokrasi özgürlük, hürriyet bu. Herkes sandığa gidiyor ve 'benim vekilim' diyebileceği insanları seçiyor. Örgüt ayakta. CHP' hükümet olacak" dedi. Ön seçim öncesi twitter'dan tarafsızlık mesajı veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oy kullanacağı saati bildirmedi.
155 KİŞİDEN 20'Sİ ADAY OLACAK
İzmir'de partililer saat 08.00'de oy kullanmaya başladı. Partililer, ön seçim kartları ya da üzerinde TC numarası yazan herhangi bir kimlikle oy kullandı. Herkesin katılımı durumunda 129 bin 107 üyenin oy vermesi bekleniyor. 37 noktada 592 sandık kuruldu. Buca'da 4, Karabağlar'da 3, Karşıyaka 2, Konak'ta 2 diğer 26 ilçede ise tek okulda ön seçim yapıldı. 1. bölgede 74, 2. bölgede 81 aday adayı yarışacak. 155 milletvekili aday adayından 20'si aday olacak. Parti, 1.,3. ve 5. sıralarda kontenjan uygulayacak. Üyeler, pusulada en az 5, en çok 10 isim işaretledi.

Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim YaptıChp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim YaptıChp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler