YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı (2)

2. BÖLGEDE BİRİNCİ BELLİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adayı olmak için girdiği ön seçimde her sandıktan çıktı. Kılıçdaroğlu

Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı (2)

2. BÖLGEDE BİRİNCİ BELLİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adayı olmak için girdiği ön seçimde her sandıktan çıktı. Kılıçdaroğlu 2. bölgede 80 rakibiyle yarıştı. Rakipleri, önce '57' sıra numarası ile seçime giren Kılıçdaroğlu'na sonra kendilerine oy istedi.
Partililer sonuçları CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan takip etti. Kurulan bilgisayar ağıyla okul sorumluları sandık sonuçlarını okulda kurduklardı bilgisayara girdi, sonuçlar İl Başkanlığı'ndan izlendi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, saat 18.30'da yaptığı açıklamada. Oylamaya katılımın yüzde 55 olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Saat 17.00 itibariyle sandıklar kapandı. Bazı siyasi büyükler der ki, 'sandığa giren değil çıkan önemlidir.' Sonuç için konuşmak erken. Bir kişinin garantisini biliyoruz. Genel Başkanımız açık ara farkla önde gidiyor. Birinci çıkacağını söyleyebilirim. 7 Haziran'da kendisini başbakan olarak göndereceğiz. Gün içinde 12 ilçeyi gezdim. Telefonla konuştum uzak ilçelerle. Gelen bilgiler hep olumlu. Hiçbir problem yok. Yaşlısı, genci sandık başına koştu. Yüzde 55 civarında bir katılım gözüküyor. Katılamayan üyelerin niye sandığa gitmediğinin tespitini yapacağız. Sonuçların açıklanması sonrası hiçbir arkadaşımızın partiye zarar verecek söylemlerde bulunmayacağını düşünüyorum."
CHP İzmir İl Başkanı Serter, Kılıçdaroğlu'nun ikinci bölgede açık ara farkla önde gittiğini kesin sonuçların saat 22.00 gibi çıkacağını söyledi.

Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı (2)Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı (2)Chp, İzmir'de 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçim Yaptı (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler