YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp İzmir'de Kontenjan Düşmüyor

Elif DEMİRCİ/İZMİR, CHP'de özellikle 2. bölge milletvekili aday adaylarının heyecanla beklediği kararı YSK açıkladı. "Yasal süre doldu, kontenjan sayısını düşüremezsiniz"

Chp İzmir'de Kontenjan Düşmüyor

Elif DEMİRCİ/İZMİR, CHP'de özellikle 2. bölge milletvekili aday adaylarının heyecanla beklediği kararı YSK açıkladı. "Yasal süre doldu, kontenjan sayısını düşüremezsiniz" dedi. Bu durumda CHP her iki bölgede 1. 3. ve 5. sıralarda kontenjan uygulayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. bölgeden ön seçime girme kararı alınca kontenjan sayısı pratikte dörde çıktığı için bir kontenjanın düşürülmesi talebiyle YSK'ya başvurmuştu. 2. bölgede milletvekili aday adayları kararla şok yaşadı. Ön seçimden Kılıçdaroğlu'nun 1. çıkması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, 2, sırada yer alırsa ön seçimden ikinci çıkan 4. sıraya, üçüncü çıkan altıncı sıraya konacak.
2. bölgede örgüt ziyaretleri yaparak Kılıçdaroğlu'nun ön seçim çalışmasını yürüten danışmanı Veli Özdemir, "Kontenjanın düşmesini Kemal Bey çok istedi ancak YSK'ya görüş sorduk olumsuz yanıt geldi. Yasal olan süreler tükenmişti. Dolayısıyla Kemal Bey çok istemesine rağmen gerçekleşmedi. Bu durumun partide sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Partililmiz çok yüksek bilince ve sadakate sahip" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler