YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Bakan'dan 'afet Ve Acil Müdahale Merkezleri' Sorusu

İZMİR, (DHA)- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım'a, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda

Chp'li Bakan'dan 'afet Ve Acil Müdahale Merkezleri' Sorusu

İZMİR, (DHA)- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım'a, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale için 11 ilde açılacak 'Afet ve Acil Müdahale Merkezleri'ni sordu.
TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Murat Bakan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale için başlattığı çalışma kapsamında 81 ildeki 209 yurtta ve devlet hastanelerinde 'Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü' ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla 11 ilde 'Afet ve Acil Müdahale Merkezi' kuracağını belirtti. 'Afet ve Acil Müdahale Merkezleri' ile Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Sakarya, Samsun ve Van'da afet ve felaket dönemlerinde hizmet vermek üzere oluşturulacak bölgesel merkezlerde çalışma yürütecek olan Diyanet'in, merkezlerin başkanlıklarını merkezlerin kurulacağı 11 ilin müftülerinin yapacağını belirttiğini vurgulayan Bakan, şöyle dedi:
"Hem basına yansıyan haberlerde hem de Türkiye Diyanet Vakfı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada; Müftülerin yönetiminde olacak merkezlerde afet çadırı, çok amaçlı çadır, jeneratör, ısıtıcı, güneş enerjili aydınlatma seti, battaniye, su deposu, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi ilk yardım ve afet malzemelerinin yanı sıra, çadırlarda mealli Kur'an-ı Kerim, namaz ilmihali, genel ilmihali, cübbe, sarık ve tesbih gibi malzemelerin de bulundurulacağı yer almıştır."
CHP'li Bakan, Başbakan Yıldırım'ın yanıtlaması istemeyle şu soruları yöneltti:
"Söz konusu 'Afet ve Acil Müdahale Merkezleri'nin başkanlarının afet ve acil durumlar için eğitim almış ve uzmanlaşmış kişilerin olması gerekmez mi? İlgili yerlerde görevlendirilecek olan 'müftüler' afet ve acil müdahale konularında eğitilmiş kişiler mi olacaktır? Afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale kapsamında açılacak olan 'Afet ve Acil Müdahale Merkezler'inde “cübbe ve sarıkö acil müdahale, ilk yardım ya da afet malzemesi kapsamında mı değerlendirilmektedir? Afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale için Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) varken; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın devreye sokulması ve bu konuda yetkilendirilmesinin sebebi nedir? AFAD asıl icraat konusu olan hususlarda yetersiz mi kalmaktadır? Yetersiz kalmakta ise, niçin çözüm için Diyanet İşleri Başkanlığı seçilmiştir?"

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler