YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Çam'dan Kadın Cezaevi Soruları

İZMİR, Önergesinde, Aliağa Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeni ile tutulan kaç mahkum olduğunu soran CHP'li Çam,

Chp'li Çam'dan Kadın Cezaevi Soruları

İZMİR, Önergesinde, Aliağa Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeni ile tutulan kaç mahkum olduğunu soran CHP'li Çam, bu cezalarını çekerken 2014 yılı içerisinde intihar eden kaç kadın olduğu konusunda da bilgi istedi. Bu intiharların nedenleri konusunda bilgi verilmesini isteyen Çam, Bakan İpek'in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
"9 Mayıs 2014 tarihinde intihar eden Ayten Akçakoca'nın intiharı ile ilgili etkili bir soruşturma yürütülmüş müdür? Bu mahpusun öldüğü neden kamuoyundan gizlenmiştir? İntihar eden mahpusun ziyaretçileri intihar tarihinde geriye gidecek şekilde son bir yıl içerisinde kaç kez ziyaretine gelmiştir? Mahpus son bir yıl içinde kaç kez telefon hakkını kullanmıştır? Son bir yıl içinde kendisine toplam ne kadar para yatırılmıştır? Ayten Akçakoca'nın şizofreni hastası olduğu bilgisi doğru mudur, öyleyse bu halde tek kişilik hücreye mi konmuştur? Bu konuda yürütülen bir soruşturma var mıdır? Soruşturmanın sonucu ne olmuştur? İntiharın mahpusun tek başına tutulması ve ağır tecrit altında bırakılması ile bir ilgisi var mıdır?"
9 Mayıs 2014 tarihinden sonra Adalet Bakanlığı tarafından Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'ne ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infazı devam eden hükümlülerin intihar etmelerini önlemek için yeni bir talimat gönderilip gönderilmediğini de, gönderildiyse hangi tedbirlerin alındığını öğrenmek isteyen Çam'ın önergesine şu sorular da yer aldı:
"Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan kadınların intihar etmelerini önlemek amacıyla ya da başka bir nedenle; Mayıs 2014 tarihinden / Eylül 2014 tarihine kadar bu mahpusların gece gündüz ayrımı olmaksızın her yarım saatte bir kontrol edildikleri ve geceleri uyurken yarım saatte bir uyandırıldıkları ve kendilerine 'İyi misin' gibi sorular sorulduğu doğru mudur? Bu uygulamanın hukuksal bir dayanağı var mıdır? Adalet Bakanlığının yarım saatte bir yapılan bu uygulamadan bilgisi var mıdır? Bu uygulamanın mahpus kadınların intihar etmemeleri için yapıldığı söylenmektedir. Bu şekilde bir uygulamanın/tedbirin olduğu başka bir hapishane var mıdır? Adalet Bakanlığının geceleri mahpusların yarım saatte bir uyandırılmaları suretiyle ya da sorulan sorulara cevap verdirme suretiyle mahpusların kontrol edilmesi gibi bir talimatı var mıdır? Aynı uygulamanın Eylül 2014 tarihinden bugüne kadar geceleri 1 saat arayla mahpusların kontrol edilmesi şeklinde devam ettiği doğru mudur? Bu uygulamanın mahpusların bütün uyku düzeni bozması ve uykularını sürekli bölmesine rağmen devam ettirilme nedeni nedir?"

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler