YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'lilerden, Ak Partili İçten'in İzmir Ile Ilgili Tweetlerine Tepki

Taylan YILDIRIM/İZMİR, Kentte seçim çalışmalarına katılıp gezide bulunan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kendi twitter hesabından 33 tweet attı.

Chp'lilerden, Ak Partili İçten'in İzmir Ile Ilgili Tweetlerine Tepki

Taylan YILDIRIM/İZMİR, Kentte seçim çalışmalarına katılıp gezide bulunan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kendi twitter hesabından 33 tweet attı. İçten, kentin hayat tarzından gençlerin yaşamlarına kadar değerlendirmelerde bulundu. Cuma İçten'in yazdıklarında CHP il örgütünden de tepki geldi. CHP Gençlik kolları üyeleri ile milletvekilleri Aytun Çıray ve Musa Çam, il başkanlığında açıklama yaptı. İlk açıklamayı Gençlik Kolları İl başkanı Mustafa Evsen yaptı. Cuma İçten'in yazdıklarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Evsen, “Malum milletvekili, haddini aşarak İzmir'e ve İzmirlilere haşhaşi demiştir. Şunu açıkça belirtmem gerekir ki, İzmir İnançlı, inançsız, içki içen, içmeyen, başörtülü veya başörtüsüz diye ayırmadan laikliğe, demokrasiye, cumhuriyet değerlerine inanan ve sahip çıkan gençler, yurttaşlarıyla, hoşgörülü, saygılı, dünyaya kucak açan İzmir'dir. Milletvekiline, haddini bil ve İzmirlilerden özür dile diyoruz" dedi.
IŞİD'Cİ İNTİHAR BOMBACISININ ZİHNİYETİNİ ORTAYA KOYUYOR
Mustafa Evsen'in açıklamasından sonra CHP Milletvekili Aytun Çıray, konuştu. İzmir medeniyetinin IŞİD destekçisi, Barbar AKP zihniyetinin bir kere daha nefret dolu saldırısına maruz kaldığını belirten Çıray, şunları söyledi:
"AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Twetter'dan İzmirlilere duyduğu hıncı tam 33 hakaret tweetiyle kustu. Cuma İçten IŞİD'ci zihniyete yakışan belden aşağı ahlak anlayışıyla genç kızlarımızın kıyafetine karıştı. Onları açık saçık giyinmekle suçladı. Gençlerimizin özgürlük anlayışlarının kafayı çekmek, sabahlara kadar eğlenmekten ibaret olduğunu ileri sürdü. İzmir sanki Anadolu'da değilmiş gibi, İzmir'i ayakta tutanın Anadolu'dan gelenler olduğunu söyledi. Yani İzmirlilerin yozlaşmış olduklarını ima etti. Esasen ima etmekle kalmadı. İzmir'in Haşhaşilerin başkenti olduğunu belirtti. Özellikle bu sonuncu hakareti, kendisine misliyle aynen iade ediyorum. Bütün bu hakaretler haşhaş çekip kendisiyle birlikte masum insanları öldüren IŞID'ci bir intihar bombacısının zihin haritasını ortaya koymaktadır. Adamın adeta haşhaş çekmekle açıklanabilecek kafa karışıklığı o kadar dehşet verici ki, bir taraftan AKP'nin hiç kimsenin yaşam tarzına karışmadığını iddia ediyor. Öte taraftan kendi söylediklerinin düpedüz İzmirlilerin hayat tarzına açık bir müdahale ve saldırı olduğunu göremiyor."
IŞİD ZİHNİYETİ İZMİR'İN KAPISINA DAYANDI
Cuma İçten'in açıklamaları IŞİD zihniyetinin İzmir'in kapısına dayandığını da ortaya koyduğunu söyleyen Aytun Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü:
"IŞİD izdüşümlü bu kafa, sadece genç kızlarımızın kıyafetine, gençlerimizin sabaha kadar eğlenmelerine müdahale etmeye kalkışmıyor. İzmirli ana babalarla çocuklarının ilişkilerine bile karışıyor. Neymiş İzmirli ailelerin kendileri bile bu durumdan şikayetçiymiş. Sen kim oluyorsun, ne hakla İzmirli ana babaların evlatlarına karışıyorsun? Sen nesin, kimsin ki İzmirli ana babalar gelip çocuklarının hayat tarzlarını sana şikayet edecekler? Aziz İzmirliler, IŞİD zihniyetinin izdüşümü olan bu kafa zihniyet haritasında yok edilmesi gereken sembolik hedefi vermiştir. Bu hedef İzmir ve İzmirlilerdir. İzmir bu gerçeği Türkiye'de herkesten önce derinlemesine fark ettiği için tepkisini de herkesten önce ve kesin bir şekilde vermiştir. İzmir üzerinden bu değerler hedef alınıyor. Ama İzmir buna izin vermeyecek. Çünkü İzmir'in temsil ettiği medenilik değerleri daha sonra İzmir'e yerleşmiş, ona gerçekten önemli katkılarda bulunan vatandaşlarımız tarafından da içselleştirilmiş bulunuyor. Biz İzmirliler bu habis ve şeytani zihniyetin yol haritasını, rotasını ve nihai hedeflerini herkesten önce teşhis ettik. Teşhisimizin gereğini de yaptık. Bunlar İzmir'i bir türlü ele geçiremediler. Bunun sancısını yaşadılar. İzmir'e açık-örtülü ekonomik ambargo uyguladılar. İzmir'den beş alıp biri bile adeta bir lütuf gibi vermeye kalkıştılar. Her fırsatta aşağıladılar, hakaret ettiler."
İLBER ORTAYLI'NIN SÖZÜYLE GÖNDERME
İzmir'in, değerleri için direndiğini, bütün Ege bölgesinin, İzmir'i bir deniz feneri gibi takip ettiğini, İzmir'in Ege, Ege'nin İzmir olduğunu anlatan Aytun Çıray, "Ege'yi hem de hiç uzak olmayan bir gelecekte önce Bursa, ardından Konya, Kayseri, Erzurum ve Diyarbakır izleyecektir. Bu sapkın zihniyet 7 Haziran'da bir kez daha dersini alacak. İzmirli gençlerse eminim zekalarını bir kez daha konuşturacaklar. Kendilerine hakaret eden bu haşhaşlı zihniyeti, İlber Ortaylı hocamızın deyişiyle 'o analarının gözü zekalarıyla' sosyal medya üzerinden yaptığına, hatta anasından doğduğuna pişman edecekler. Medeniliğin kalite farkını bir kez daha göreceğiz" dedi.
Ak Parti İl Başkanının durumu kurtarmak için kendi milletvekilini eleştirmesinin de bir anlam taşımadığını söyleyen Aytun Çıray, konunun siyaset üstü olduğunu, İzmirlilerin, bireysel olarak savcılıklara suç duyurusunda bulunması gerektiğini ve ayrıca seçim cezasını da sandıkta vermesi gerektiğini söyledi.
İZMİRLİ BU HAŞHAŞİLERE GEREKEN DERSİ VERECEKTİR
Açıklamada son sözü alan Milletvekili Musa Çam ise, "Cumhurbaşkanı da, başbakan iken İzmir'e 'gavur' dedi. Cuma İçten de İzmir'de bu açıklamayı yapmadı kendi twitter hesabından yaptı. Eğer bu cesareti vardıysa, burada gezdiği yerlerde kadınların, gençlerin yüzlerine söyleseydi. Ama bu medeni cesaretini gösteremedi. İzmir'e, İzmirlilere seslenmek istiyorum. Sizlerin, cumhuriyeti, kurucusu Atatürk'ü, ne kadar sevdiğini biliyoruz. Bu saldırılarla AKP'nin niyeti bir kez daha öğrenmiş bulunuyosunuz. 7 Haziran'da bir kez daha Cumhurbaşkanı'na, Diyanet İşleri Başkanı'na, Cuma İçten gibi haşhaşiye gereken dersi, cevabı verecektir" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler