YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çinli aşçı, ustasından etkilenerek müslüman oldu

İzmir'de bir lokantada aşçılık yapana Çinli Aui Juhain, ustası Seydi Ayiş'ten etkilenerek müslüman oldu. Türkiye'ye...

Çinli aşçı, ustasından etkilenerek müslüman oldu

İzmir'de bir lokantada aşçılık yapana Çinli Aui Juhain, ustası Seydi Ayiş'ten etkilenerek müslüman oldu. Türkiye'ye 11 yıl önce gelen ve geçen günlerde de sünnet olan Juhain, kendine Abdullah Ay ismini seçti. Daha önce Budist olan Juhain, şimdi dua ediyor, namaz kılıyor, dinî sohbetleri de kaçırmamaya çalışıyor.

Çalıştığı Çin lokantasının işletme müdürü olan Coşkun Işık, Aui Juhain durumu anlatınca şaşırdığını belirterek, "Önce bir din adımıyla görüştük, sünnet olması gerektiğini söyledi. Bir hastaneye giderek yaptırdık. Ardından camiye giderek müslüman olmanın şartlarını yerine getirdi. Çok huzurlu olduğunu söylüyor. Böyle bir olaya aracılık ettiğimiz için biz de mutluyuz." dedi. Juhain de yeni ismi Abdullah ile farklı bir hayata atıldığını, İslâm dinini seçerek doğru yolu bulduğunu belirtiyor. Abdullah Ay, başaşçı Seydi Ayiş'i namaz kılarken, oruç tutarken, dua ederken gördükçe İslâm'ı merak ettiğini söyledi. İki yıldır araştırdığını, boş zamanlarında internetten araştırmalar yaptığını belirterek, "Ustam Seydi Ayiş'ten çok etkilendim. Ona sürekli sorular soruyordum. Dinî görevlerini yerine getirirken yaptığı her hareketinin manası soruyordum. Son derece mantıklı cevaplar aldım. Son olarak iki ay önce müslüman olmaya karar verdim. Çin'de yaşayan eşim ve iki çocuğuma da bu konuyu anlatacağım. Doğru yolu bulduğumu düşünüyorum." şeklinde konuştu. İşleri sakin olduğu zamanlarda ustasıyla cuma namazlarını da kaçırmadığını söyleyen Abdullah, oruç tutmayı çok istediğini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler