YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

İZMİR (AA) - İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Aydın, Manisa, Denizli ve Uşak'ta da seçmen listeleri askıya çıkarıldı.

İZMİR - İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Aydın, Manisa, Denizli ve Uşak'ta da seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şubesi Başkan Yardımcısı ve Köprülü Veysi Paşa Mahallesi Muhtarı Murat Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçmen listelerini Yüksek Seçim Kurulu'ndan alarak bugün saat 08.00 itibariyle vatandaşların kontrolüne hazır hale getirdiklerini söyledi. Listelerin 9 Temmuz'a kadar asılı kalacağını ifade eden Aksoy, ilk günden havanın sıcak olması ve ramazan münasebetiyle az sayıda vatandaşın kontrol için geldiğini aktardı. Muhtarlıkta listelerin kontrolü için hafta sonu cumartesi ve pazar günleri yoğunluk beklediklerini dile getiren Aksoy, şunları kaydetti: "Seçmen listesini kontrol ettiğinde ismini bulamayan vatandaşların nüfus müdürlüklerine giderek orada seçmen kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Bunun için vatandaşların seçmen listelerini kontrol ederek isimlerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmesi büyük önem taşıyor. Listeleri kontrol işlemi cumartesi ve pazar günü de gerçekleştirilebilecek. Vatandaşların çalışıyor olması, sıcaklar ve ramazan ayı nedeniyle bugün fazla ilgi olmadı. Asıl yoğunluğun hafta sonu oluşmasını bekliyoruz." - Manisa Cumhurbaşkanı seçimi için seçmen listeleri Manisa'da da askıya çıkarıldı. Muhtarlıklarda 9 Temmuz’a kadar asılı kalacak listelerdeki bilgilere ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) www.ysk.gov.tr internet adresinden de bina bazında seçmen kaydı sorgulayarak ulaşılabileceği, listelere itirazların yapılabileceği bildirildi. Manisa Tevfikiye Mahalle Muhtarı Afiz Çiçek, listelerin soy isimlere göre alfabetik olarak sıralandığı bilgisini verirken, 9 Temmuz’a kadar muhtarlık binasında azalar ile birlikte hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Seçimlerin yaz tatiline denk geldiğini hatırlatan Muhtar Çiçek, oy kullanacak olan vatandaşların ikamet yerlerinden farklı bir adreste oy kullanmak istemeleri durumunda bu isteklerini 9 Temmuz tarihine kadar muhtarlıklara bildirmeleri gerektiğini hatırlattı. Çiçek, ikamet ettiği mahallenin seçmen listelerinde adını göremeyen vatandaşların da 9 Temmuz’a kadar İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak eksikliğin düzeltilmesi için duruma itiraz etmeleri gerektiğini ifade etti. İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Denizli ve Uşak'ta da seçmen listeleri askıya çıkarıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler