YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizde Can Pazarı

İZMİR İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Denizi'nden Yunan adalarına kaçak mülteci geçişlerini önlemek için 20-24 temmuz

Denizde Can Pazarı

İZMİR İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Denizi'nden Yunan adalarına kaçak mülteci geçişlerini önlemek için 20-24 temmuz tarihleri arasında 44 operasyon yaptı. 44 arama kurtarma harekatında bin 568 kaçak göçmenin kurtarıldığı, 3 göçmen kaçakçısının yakalandığı duyuruldu. İzmir'in Karaburun, Çeşme, Dikili, Foça, Aliağa, Menderes ve Seferihisar bölgelerinde yaşanan 13 olayda 554 göçmen, Çanakkale Ayvacık bölgesinde yaşanan 10 olayda 484 göçmen, Muğla ili Bodrum, Marmaris ve Fethiye bölgelerinde yaşanan 14 olayda 303 göçmen kurtarıldı. Aydın'ın Kuşadası ve Didim bölgelerinde 5 olayda 182 göçmen ve Balıkesir ili Ayvalık bölgesinde yaşanan 2 olayda 45 göçmen kurtarılmıştır.
YUNANLILARDAN SERT UYGULAMA
Bu arada yakalanan kaçak göçmenlerin anlattıkları kan dondurdu. 21 Temmuz'da Dikili ilçesinde kurtarılan göçmenler, Yunan Sahil Güvenlik botunun kendi botlarına çarptığı, botlarının patladıldığı bu karmaşada 10-15 kişinin denize düştüğü daha sonra Türk Sahil Güvenlik botunun gelerek kendilerini kurtardığını anlattı. Ayvalık'ta kurtarılan 32 mülteci de Midilli Adası'na yaklaştıkları sırada yüzleri maskeli, Yunanca konuşan üç kişinin botla yanlarına yaklaştığı, kendilerini Türkiye tarafına doğru çektikleri daha sonra benzin bidonlarını alarak terkettikleri bilgisini verdi. 23 Temmuz'da Ayvacık ilçesinde kurtarılan 51 göçmen de lastik bot ile yanaşan, Yunanca konuşan üniformalı ve yüzlerinde maske bulunan üç kişinin motorlarını sökerek denize attığı, botlarının patlatıldığı yönünde ifade verdi. Sahil güvenlik bu mültecileri denizden toplayıp hayatlarını kurtardı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 1 Ocak'tan bugüne kadar yakaladığı mülteci sayısı 20 bin 165'e ulaştı. Geçen yılın tamamında yakalanan mülteci sayısı 12 bin 884'te kalmıştı.

FOTOĞRAF

Denizde Can PazarıDenizde Can PazarıDenizde Can Pazarı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler