YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Denizi'nde 362 Kaçak Yakalandı

İZMİR İzmir ili Çeşme ilçesi Dalyan önlerinde lastik bot içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye bir Sahil Güvenlik

Ege Denizi'nde 362 Kaçak Yakalandı

İZMİR İzmir ili Çeşme ilçesi Dalyan önlerinde lastik bot içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye bir Sahil Güvenlik botu gönderildi. Kurtarma operasyonunda tamamı Suriye uyruklu 32 erkek göçmen gözaltına alındı. Yine Çeşme, Eğriliman önlerinde iki lastik bot içerisinde 64 erkek, 20 kadın, 22 erkek çocuk ve 16 kız çocuk olmak üzere 109 Suriye, 13 Irak uyruklu toplam 122 göçmen kurtarıldı. Bazı göçmenler batmak üzere olan lastik bottan denize atlayarak Sahil Güvenlik botuna yüzdü.
izmir'in Urla İlçesi'nde de kaçaklar denize çıkamadan yakalandı. Kaçakların bulunduğu minibüs ve otobüsler jandarma tarafından takibe alındı. Urla Karapınar Mevkii'nde, 19'u çocuk 98 Suriye uyruklu kaçağı yakaladı. Polis, araçları kullanan Türk şoförleri de gözaltına aldı. Yakalanan kaçakların işlemlerin tamamlanmasının ardından, sınır dışı edilmeleri için Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği belirtildi.
Bodrum ilçesi Çatal Ada üzerinde ise 27 erkek, 9 kadın ve 2 erkek çocuk olmak üzere tamamı Kongo uyruklu toplam 38 göçmen kurtarıldı. Didim ilçesi Tekağaç açıklarında lastik bot içerisinde 33 erkek, 3 kadın, 2 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere tamamı Suriye uyruklu toplam 39 göçmen kurtarıldı.
Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Asos açıklarında 26 erkek, 3 kadın, 2 erkek çocuk ve 2 kız çocuk olmak üzere 29 Afganistan, 2 İran ve 2 Myanmar uyruklu toplam 33 göçmen kurtarıldı.

Ege Denizi'nde 362 Kaçak YakalandıEge Denizi'nde 362 Kaçak Yakalandı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler