YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Denizi'nde Kaçaklara Geçit Yok

İZMİR, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 'Ege'de Umut Harekatı' adını verdiği yasadışı insan kaçakçılığıyla mücadele operasyonunda son veriler göz korkuttu. Sahil Güvenlik

Ege Denizi'nde Kaçaklara Geçit Yok

İZMİR, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 'Ege'de Umut Harekatı' adını verdiği yasadışı insan kaçakçılığıyla mücadele operasyonunda son veriler göz korkuttu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler 22- 26 Haziran tarihlerinde icra edilen 32 arama kurtarma harekatında 955 kaçağı yakaladığı bildirildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın verdiği bilgiye göre Muğla'nın Bodrum bölgesindeki 9 olayda 181 göçmen, Aydın'ın Didim bölgesindeki 8 olayda 261 göçmen, Balıkesir Ayvalık bölgesindeki 3 olayda 126 göçmen, İzmir Dikili, Karaburun ve Foça bölgelerindeki 3 olayda 113 göçmen, Çanakkale ili Ayvacık bölgesindeki 9 olayda 274 göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın paylaştığı görüntülerde Yunan adalarına geçmeye çalışan çoğunluğu Suriyeli kaçakların küçücük botlara çoluk çocuk doluştukları, motorları bozulanların ellerini kürek gibi kullanmaya çalıştığı görüldü. Motorları bozulup denizin ortasında çaresizce ölümü bekleyenler arasındaki bebekleri Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtarması da objektiflere yansıdı. Geçen 23 Haziran'da Bodrum'da bir kaçak botunun batması sonucu altı mültecinin cansız bedenine ulaşılmıştı.
Sahil Güvenlik verilerine göre son üç yılda yakalanan kaçak sayısı katlanarak arttı. 2013 yılında 6 bin 937 kaçak göçmen yakalanırken bu sayı 2014 yılında 12 bin 884'e çıktı. Geçen yılın kaçak göçmen sayısına ise bu yıl daha 6. ayda ulaşıldı. Bu yıl şu ana kadar yakalanan kaçak sayısı 12 bin 874'ü buldu.

Ege Denizi'nde Kaçaklara Geçit YokEge Denizi'nde Kaçaklara Geçit YokEge Denizi'nde Kaçaklara Geçit Yok

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler