YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eryap, İzmir’i Yeni Yatırım Bölgesi Seçti

Türkiye’de inşaat ve yalıtım sektörünün önde gelen markalarının üreticisi Gaziantep merkezli Eryap, 2013 yılında yeni...

Eryap, İzmir’i Yeni Yatırım Bölgesi Seçti

Türkiye’de inşaat ve yalıtım sektörünün önde gelen markalarının üreticisi Gaziantep merkezli Eryap, 2013 yılında yeni yatırım bölgesi olarak İzmir’i seçti. Şirket, İzmir’de lojistik merkezi kuracak.

Eryap CEO’su Emrullah Eruslu, Ege Bölgesi yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı. Eruslu, Ege yatırımlarını büyütmek ve hızlandırmak için İzmir’de lojistik merkezi kuracaklarını söyledi. Yeni yatırımlar için Ege Bölgesi’ni seçtiklerini belirten Eruslu, İzmir’de kentsel dönüşüm kapsamında 1,5 milyon konutun inşa edileceğini, bunun da inşaat ve yalıtım sektörü için büyük bir iş potansiyeli oluşturduğunu kaydetti. Türkiye'de yalıtımsız konutlarda yıllık 10 milyar dolar enerji kaybı olduğuna dikkat çeken Eruslu, Türkiye’deki 19 milyon konut stokunun 16 milyonunun yalıtımsız olduğunu aktardı. Eruslu, "Çok sayıda yalıtımsız yapı olmasına karşın, ne yazık ki yüzde 60 oranında bir kapasite kullanımı var." dedi.

Yalıtımsız binaların nedenini kentsel dönüşüm süreciyle ilişkilendiren Eruslu, yalıtım maliyetine devletin destek vermesi gerektiğini savundu. İzmir Kadifekale’de 42 hektar alanda 9 mahalleyi kapsayan yaklaşık 2 bin konutun yıkıldığını dile getiren Emrullah Eruslu, "Bu bölgedeki konut sakinlerine 1094 yeni konut tahsis edilmiş, istemeyenlere ise konutlaştırma bedelleri nakit olarak ödendi. Konak, Buca, Balçova, Karabağlar, Bayraklı ve Karşıyaka ilçeleri başta olmak üzere İzmir’de 21 ilçe afet riski taşıyor. Sadece afet riski sebebi ile değil, çarpık kentleşmeyi önlemek amacıyla da dönüşüme ihtiyaç duyuluyor. İzmir boş arazi bakımından çok zengin değil. Boş arazilere konut yapılmak istendiğinde ya yamaçlara çıkılmalı ya da kuzeyindeki Ulukent, Harmandalı tepelerine yönelmeli." diye konuştu.

"120 MİLYON LİRA YENİ YATIRIM HEDEFLİYORUZ"

Yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Eruslu, şunları kaydetti: "Sakarya, Hendek’te 60 bin metrekarelik alanda taş yünü tesisi kuruyoruz. Toplam 120 milyon liralık yatırımla gerçekleştireceğimiz tesisin ilk bölümün mart ayı itibariyle tamamlanacak. Hendek tesisinin altyapı ve kurulu kapasitesi yıllık 120 bin ton olarak projelendirildi. İlk yıl üretim kapasitesinin 40 bin tona ulaşmasını hedefliyoruz.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler