YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Foça'da askeri eğitim uçağı düştü

İzmir Foça'da içerisinde bir eğitmen Türk subayla, bir Pakistanlı pilot öğrencinin bulunduğu eğitim uçağı, denize çakıldı.

Foça'da askeri eğitim uçağı düştü

İzmir'in Foça İlçesi'nde saat 16.45 sıralarında Çiğli 2. Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan T- 37 tipi eğitim uçağı Aslanburnu yakınlarında denize düştü. Askeri eğitim uçağında bulunan bir Türk subayla Pakistanlı bir pilot öğrencinin kayıp olduğu öğrenildi. Bölgedeki balıkçılar, kazayı bildirirken, uçağın bir kanadının kırıldığını ve ardından alev aldığı şeklinde ihbarda bulundu. Bu ihbarın ardından Sahil Güvenlik botları ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Helikopterle uçağın yerini tespit etmek için çabalayan ekipler, botlarla da aramalarını sürdürüyor. Yetkililer, pilotların ucaktan atlama ihtimalini düşünerek aramaların sabaha kadar devam edeceğini bildirdi.

VALİ: "HENÜZ BİR BULGUYA RASTLANMADI"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Görgü tanıklarının ifadelerine göre uçağın 16.45 sıralarında Foça'nın kuzeyinde bulunan Arslanburnu yakınlarında denize düştüğü bilgisi ulaştı. Tüm Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmaları yapıyor. Ancak herhangi bir bulguya rastlanılmadı" dedi.

"DENİZİN FIŞKIRDIĞINI GÖRDÜK"

Eşiyle beraber giderken, denizde bir anda suyun 20-30 metre fışkırdığını gördüğünü söyleyen görgü tanığı Fatma Tekin, "Eşim Murat'la giderken denizde bir anda fışkırma gördük. Tam ne olduğunu anlayamadık. Jandarmayı arayıp ihbar ettik. Sonra uçağın düştüğünü öğrendik" diye konuştu.

T-37'LER KT-1'LERLE DEĞİŞTİRİLİYOR

Türk Hava Kuvvetleri'nin pilot eğitiminde kullanılan T-37 uçakları jet motorlu ve iki kişilik. Hava Harp Okulu'nu bitiren pilot adayları önce SF-260D eğitim uçakları ile uçuş eğitimine başlıyor. Pilotaj eğitiminin ikinci aşaması ise İzmir/Çiğli'deki 122. Filo'ya ait T-37 uçakları ile veriliyor. Hava Kuvvetleri'nde 1963'te kullanılmaya başlanan T-37'ler son 1 yıldır Ankara'da TAI tesislerinde üretilen Koreli KAI şirketinin tasarımı KT-1 uçakları ile değiştiriliyor. Yıl sonuna kadar T-37'lerin tamamen emekli edilmesi planlanıyor.

T-37'LER 32 YILDA 12 KAZA YAPTI T-37 jet eğitim uçaklarında bugüne kadar 12 kaza yaşandı. İlk uçak, 12 Şubat 1980'de İzmir Cumaovası yakınlarında düştü. Kazada yalnız uçuş yapan Teğmen Kemal Turhan şehit oldu. 21 Eylül 2007'de Karaburun yakınlarında meydana gelen kazada ise Yüzbaşı Ahmet Kendir ile Teğmen Ersun Atılgan uçağı fırlatma koltuğu kullanarak terk etmişti. Geçen yıl 14 Temmuz'da meydana gelen kazada ise Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er'in uçtuğu T-37, Güzelbahçe sahilinin 30 metre açığında denize düşmüş, olayda pilotlar şehit olmuştu.

Dünya Misutgaru mucizesini konuşuyor!

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler