YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gediz Üniversitesi Birleşmiş Milletler Gibi...

Gediz Üniversitesi, ‘bir dünya üniversitesi olma’ hedefiyle çıktığı yolda önemli başarı elde etti. Dört kıtadan...

Gediz Üniversitesi Birleşmiş Milletler Gibi...

Gediz Üniversitesi, ‘bir dünya üniversitesi olma’ hedefiyle çıktığı yolda önemli başarı elde etti. Dört kıtadan gençler İzmir’de bir araya getirildi. Almanya’dan Kosova’ya, Madagaskar’dan Rusya’ya, Hollanda’dan Somali’ye, Haiti’den Endonezya’ya, Türkiye’yle birlikte tam 52 ülkeden öğrenciler Seyrek’teki kampüste buluşturuldu. Dünyanın renklerini harmanlayan, kültürleri kaynaştıran Gediz’e önümüzdeki dönem için de yurtdışından yoğun ilgi var. Ülke sayısının 70’i aşması bekleniyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sınırların ötesinde yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde bu başarıya ulaştıklarını, hedeflerinin en az 100 ülkeye ulaşmak olduğunu belirtiyor. Yabancı öğrencilerin üniversite yaşamına ayrı bir dinamizm kattığına, eğitim kalitesinin de yükseldiğine işaret eden Prof. Dr. Çevik şöyle konuştu:

“Farklı kültürlerin Gediz çatısı altında buluşup harmanlanmasıyla müthiş bir sinerji ortaya çıkıyor. Çoğu bölümde eğitim dilimiz İngilizce. Yabancı öğrenciler ve akademisyenlerle İngilizce eğitimi daha verimli hale geliyor. Hepsinden önemlisi, ülkeler ve toplumlar arasında bağları güçlendirecek, karşılıklı diyalog köprüleri kuracak dostlukların tohumları atılıyor. Uluslararası bir üniversite olan Gediz’de kurulacak güzel ilişkiler gelecekte daha da anlam kazanacak. Çünkü her biri ülkelerinin başarılı fertleri olan bu gençler, 5-10 yıl sonra çok iyi yerlere ulaşacak, belki içlerinden bakanlar, başbakanlar çıkacak. Farklı coğrafyalardan öğrencilerimiz, Türkiye’yi de ikinci vatanları olarak görecek, tanıtım elçilerimiz gibi çalışacak. Önümüzdeki dönem daha çok ülkeden daha çok öğrencinin eğitim için İzmir’i seçmesiyle mutluluğumuz katlanacak. Dünya barışına ve insanlığın kaynaşmasına bir nebze de olsa katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize...”

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz’in yurtdışındaki tercih başarısının İzmir’in tanıtımına da büyük katkı sağladığına dikkat çekiyor, şunları söylüyor: “İzmirimiz iklimi, doğal güzellikleri ve yaşam koşullarıyla eğitim için ideal bir kent. Üniversitemize gelen öğrencilerin sayısı arttıkça, İzmir dünyada daha çok bilinen, eğitim için önerilen bir şehir haline gelecek. Bir üniversitenin bulunduğu yere nasıl katkı sağlayabildiğinin en güzel örneklerinden biri Gediz’dir...”

Gediz Üniversitesi Birleşmiş Milletler Gibi...

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler