YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma" Davası

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında suç örgütünün veri tabanında, askeri yargının suç örgütünün en önemli

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında suç örgütünün veri tabanında, askeri yargının suç örgütünün en önemli hedefleri arasında olduğu, Askeri Yargıtay Başsavcısı başta olmak üzere çok sayıda hakim ve savcıyla ilgili kişisel verilerin örgütün veri tabanına kaydedildiği bildirildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.

Örgüt lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen "Pandora" veri tabanında yapılan incelemeye göre, örgütün aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da yer aldığı 196 müşteki ve 831 mağdurla ilgili yaptığı çalışmalar ve topladığı bilgiler okundu.

Askeri yargının, suç örgütünün en önemli hedefleri arasında olduğu ileri sürülen iddianamede, çok sayıda hakim ve savcıyla ilgili kişisel verilerin kaydedildiği belirtildi.

Ele geçirilen deliller arasında, "Ali Rıza BİLDİK" kullanıcı adı tarafından yazılan askeri hakim ve savcılarla ilgili fişleme bilgilerinde, örgütün, bazı davaların sonucunu etkilemeye yönelik çaba içinde olduğu ifade edildi.

İddianamede, mağdur ve müştekiler arasında yer alan bir askeri savcı ile ilgili "Korktuğu için talimatları yerine getirmediği, ıslak imza soruşturmasını eline yüzüne bulaştırdığı, maniple edilen bazı soruşturmaları da istenilen şekilde sonuçlandıramadığı", Balyoz Planı davasında yargılanan hakim albayla ilgili ise "Birçok soruşturmanın kapatılmasında fayda sağladığı, casusuluk soruşturmasında personelin kuvvet komutanı tarafından atılmasına engel olduğu, Balyoz Planı ile ilgili tutuklanmasının planları bozduğu, Hizbullah terör örgütüne mensup olduğu gerekçesiyle tutuklanan bir akrabasıyla ilgili dosyayı kapattığından geçmişle ilgili sıkıntılarının bulunduğu ve örgüte bağlılığının bulunduğu" notlarının veri tabanında ele geçirildiği kaydedildi.

-Askeri Yargıtay Başkanı ile Başsavcısı hakkında notlar-

Veri tabanında, mağdur ve müştekiler arasında bulunan Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Hasan Dengiz hakkında ise şu bilgilerin kayıt altın alındığı bildirildi:

"Bizden, toplantılarımıza gelir. Paşa yapılmasında katkısı olan komutanların her isteğini yerine getirir. Askeri Yargıtay üye seçiminde bizim arkadaşların ön sıralarda listeye girmesi için nüfuzunu kullanmakta. Genelkurmay askeri mahkemesinde, askeri eşyayı gizlemek suçuyla ilgili dosya bizim için çok önemli. Balyoz ve İnternet Andıcı davalarını Askeri Yargıtaya alabilirsek, davaları kısa sürede lehimize sonuçlandırabilecektir. Her türlü talebi titizlikle takip edilip karşılanmalı, kendisiyle azami oranda gizlilik içinde ve istisnai olarak irtibat kurulmalı."

Dengiz'in, bazı davalara etki ederek örgütün yönlendirdiği dairelere düşürülmesini ve bozulmasını sağladığı yönünde de bilgiler yer aldı.

Askeri Yargıtay Başsavcısı Ertuğrul Ozan Odabaşı hakkında ise, askeri ve sivil yargı arasında olumlu görev uyuşmazlığı çıkarma konusunda yetkili olduğu belirtilerek, "Balyoz ve İnternet Andıcı dosyalarında görev uyuşmazlığı çıkarmak için Uyuşmazlık Mahkemesine gideceği yönünde bize sözü var. Askeri Yargıtay dairelerince istemediğimiz şekilde verilen kararlara itiraz ederek Daireler Kurulunda bozulmalarını sağlar" notunun bulunduğu ifade edildi.

Askeri Yargıtay Başsavcı Vekili Erhan Eroğlu ile ilgili bölümde ise, "Üye yapabilmek için Askeri Yargıtay Başsavcılığına getirdik. Ancak kıdemli olması nedeniyle üye olamadı. Aktif çalışabileceği ve etkin olabileceği Adli Müşavirliğe veya Genelkurmay Askeri Savcılığına alınmalıdır" şeklinde bilgilerin saptandığı belirtildi.

Duruşmaya bir saat öğle arası verildi.

Muhabir: Gülcan Kaplan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler