YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma Davasında Yeni Bilirkişi Atandı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, 2013 yılından beri görülen ve son duruşmaları iki haftadır devam eden, tanıkların dinlendiği ve

Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma Davasında Yeni Bilirkişi Atandı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, 2013 yılından beri görülen ve son duruşmaları iki haftadır devam eden, tanıkların dinlendiği ve taleplerin alındığı davada ara kararları açıkladı. Bazı müştekilerin, sanıklar hakkında şikayetçi olmadıklarını belirterek, davaya katılan olmaktan vazgeçme talepleri kabul edildi. Hakim Kızıltaş, bugüne kadar ifade vermeyen sanık Nejat Kırşak hakkında yakalama kararı çıkarılmasına, sanık Alaattin Parmak'ın ölüm raporunun istenmesine, bazı sanıkların yurtdışına çıkış yasağının ve adli kontrol hükümlerinin kaldırılması taleplerinin reddine, sanıkların evinde yapılan aramalara katılan ve henüz tanık olarak ifade vermeyen bazı polis memurlarının zorla getirilmesine, İzmir dışında olanların SEGBİS sistemiyle ifadelerinin alınmasına karar verdi.
Davada, dijital materyallerin incelenmesi için İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Püskülcü, yazılım mühendisliği alanında uzmanlar Prof. Dr. Fevzi Belli, Yrd. Doç. Dr. Tuğkan Tuğlular, Yrd. Doç. Dr. Serap Şahin'in bilirkişi olarak atanması kararlaştırıldı.
12 Ekim gününe ertelenen duruşmada İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne yazı yazılıp, yeterli miktarda imaj makinesinin hazır edilmesi kararı alındı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler