YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hdp'li Ertuğrul Kürkçü: Tayyip Erdoğan'ı Çıktığı Yolculukta Kendi Başına Bıraktık

İZMİR, 2015 Genel Seçim Sonuçları, tüm parti merkezlerinde olduğu gibi HDP İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi'nde de heyecanla izlendi. Açılan sandıklara

Hdp'li Ertuğrul Kürkçü: Tayyip Erdoğan'ı Çıktığı Yolculukta Kendi Başına Bıraktık

İZMİR, 2015 Genel Seçim Sonuçları, tüm parti merkezlerinde olduğu gibi HDP İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi'nde de heyecanla izlendi. Açılan sandıklara göre an be an barajı aşıp aşmadıklarını öğrenen partililer, rakamların her güncellemesinde alkışlar ve kucaklaşmalarla birbirlerini kutladı. Milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Pınar Aydınlar da HDP İzmir İl Başkanlığı yöneticileriyle seçim sonuçlarını televizyondan izledi.
“KUTLAMA YAPMIYORUZ SANDIK BAŞINA"
Öte yandan Koordinasyon Merkezi'nin hemen yanında bulunan Kriz Merkezi'nde başta plakasız araçlar olmak üzere pek çok konu yakından izlendi. Ayrıca sonuçların önemli bir kısmının açıklanmasının ardından barajı aştıkları için sevinç gösterisi yapmak isteyen pek çok partiliye “Kutlama yapmıyoruz, sabaha kadar sandıkların başından ayrılmıyoruz" mesajları iletildi.
İZMİR'DEN 2 VEKİL
Sonuçlar hemen hemen netleştikten sonra bir basın açıklaması yapan HDP İzmir 1. Bölge 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, resmi olmayan sonuçlara göre Müslüm Doğan ile birlikte vekil olmaya hak kazandıklarını belirtti. Bu mücadeleye yalnız başına girmediklerini, sonucun büyük bir emekle ortaya çıktığını dile getiren Kürkçü, “Türkiye ölçeğinde seçim sonuçlarının vekilliklere dönüşmesi için mücadele vermiş olan milyonlarca halkımızı, Diyarbakır'da, Bingöl'de hayatlarını kaybeden parti üyelerimizi, yoldaşlarımızı sevgiyle anıyoruz" dedi.
“MARJİNAL OLMADIĞIMIZI HALKIMIZ İSPAT ETTİ"
Seçimlerde İzmir'de de uzun bir mücadele yürüttüklerini anlatan Kürkçü, “Bugüne kadar HDP'nin temsil edilmesini imkan vermeyen politik ve toplumsal tabloyu değiştirdik. Herkese çok müteşekkiriz. Bu sonucun elde edilmesini çok önemsiyoruz. Bunun mecliste bir iskemleyle ilgisi olmadığını herkes biliyor. HDP Türkiye'nin tüm kaderini değiştiren bir atakla seçime girdi. AKP'nin yekpare denilen iktidarının yekpare olmadığını hep birlikte gördük. HDP'nin bir sonuç almaya yaramayan tuhaf bir eğlence olduğunu düşünenlere bundan daha dinamik ve devrimci bir gücün olmadığını, büyük bir kitle hareketi olduğumuzu, marjinal olmadığımızı halkımız ispat etti. Türkiye'nin Kürt halkına saygıyla eğiliyoruz. Onlara eşlik eden Türkiye'nin tüm ezilenlerinin, baraj engelini geçebilmesi için, demokrasi için partimize oy veren herkesin bu başarıda çok büyük katkısı var. Aldığımız görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
“TAYYİP ERDOĞAN'I KENDİ BAŞINA BIRAKTIK"
Türkiye'ye yeni bir dönem açıldığını da belirten Kürkçü, “Yarın sabah yepyeni bir ülkeye uyanıyoruz. Tayyip Erdoğan'ın meziyet olarak her gün halkına sövmeyi alışkanlık edindiği iktidar biçiminden Meclis'te halkın rızasını almak zorunda kalan bir AKP çoğunluğuna geldik. Tayyip Erdoğan'ı çıktığı yolculukta kendi başına bıraktık. Artık halkımızı tehdit edemeyecek" diye konuştu.
“MÜKEMMELE YAKIN SONUÇLAR ÇIKTI"
Kürkçü İzmir'in çoğulcu ve özgürlükçü ruhunu da Meclis'e taşıyacaklarını vurgulayarak, “Alevilerin olduğu kadar kadınların da, gençlerin olduğu kadar emekçilerin de sesini Meclise taşıyacağız. İzmir'in yekpare bir milliyetçilik ülkesi olmadığını, çok kültürlü toplumun parçası olduğunu Türkiye çok yakından görüyor. Partimize ve adaylarımıza yüzünü dönmüş olan bütün seçmenleri kendi öz kardeşimiz biliyoruz. HDP bu seçimlerden yüzünün akıyla çıktı. AKP'nin bütün şiddetine karşı barışla ve tahammülle karşılık verdi. Ortada mükemmele yakın sonuçlar çıktı. Tabi mükemmel sonucu 2019'da elde edeceğiz" dedi.
“İZMİR'DE AKP'DEN DÜŞEN OYLARIN BİR KISMINI ALDIK"
Sonuçların henüz resmileşmediğine ve YSK seçim sonuçlarına kadar hiçbir parti sandık görevlisinin görev yerinden ayrılmaması gerektiğine de dikkat çeken Kürkçü, “Türkiye'ye büyük bir ufuk açılıyor. Tayyip Erdoğan'a layık değildik" diye konuştu. Kürkçü ayrıca, İzmir'de AKP'den düşen oyların bir kısmını aldıklarını ancak kapsamlı bir değerlendirme için tam sonuçlara ihtiyaç olduğunu belirterek “Biz İzmir'de biraz daha iyi olabilirdik. Oturup analiz edeceğiz. Kendi hedeflerimizin biraz gerisindeyiz" dedi.

Hdp'li Ertuğrul Kürkçü: Tayyip Erdoğan'ı Çıktığı Yolculukta Kendi Başına BıraktıkHdp'li Ertuğrul Kürkçü: Tayyip Erdoğan'ı Çıktığı Yolculukta Kendi Başına BıraktıkHdp'li Ertuğrul Kürkçü: Tayyip Erdoğan'ı Çıktığı Yolculukta Kendi Başına Bıraktık

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler