YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki İrlandalı kadının katil zanlısı hakim karşısına çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde, geçen ağustos ayında İrlandalı 54 yaşındaki Marian Elizabeth Graham ve 50 yaşındaki...

İki İrlandalı kadının katil zanlısı hakim karşısına çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde, geçen ağustos ayında İrlandalı 54 yaşındaki Marian Elizabeth Graham ve 50 yaşındaki Cathy Dinsmore'u öldürdüğü iddiasıyla yakalanarak tutuklanan 17 yaşındaki R.Ç., ilk defa hakim karşısına çıktı. İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşmaya, öldürülen Graham ve Dinsmore'nin çocukları, yakınları ve avukatları da katıldı.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde tatil yapan 15 yaşındaki İrlandalı S.G., annesi Graham ve onun arkadaşı Dinsmore'den haber alamayınca polise bildirmişti. Bunun üzerine polis ekipleri, genç kızın sevgilisi olduğu iddia edilen R.Ç.'nin ifadesini almıştı. Çelişkili ifadeler veren R.Ç., daha sonra iki kadını İzmir'de öldürdüğünü itiraf etmiş, Buca'daki ormanlık alanda da cesetler bulunmuştu. Zanlı R.Ç., sevk edildiği İzmir Adliyesi'nde tutuklanarak Bergama Çocuk Tutukevi'ne gönderilmişti.
Savcılığın iddianamesinde R.Ç.'nin, tasarlayarak iki kişiyi kasten öldürdüğü gerekçesiyle iki defa ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılması istenmiş, olay tarihinde 15–18 yaş grubuna dahil olması sebebiyle cezanın, TCK'nin 31/3. maddesi gereğince indirilmesi, iki defa 18 ile 24 yıl arasında hapis verilmesi talep edilmişti.
Öğlen ara verilen duruşma, aranın ardından devam edecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler