YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşkur, Aliağa’da Alto Üyeleri İle Buluşuyor

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), 2012 yılında kabul edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirdiği yenilikleri,...

İşkur, Aliağa’da Alto Üyeleri İle Buluşuyor

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), 2012 yılında kabul edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirdiği yenilikleri, işveren ve çalışan yükümlüklerini düzenleyeceği seminerle üyelerine anlatacak.

ALTO’nun, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliğine giderek düzenleyeceği seminer, 2 Temmuz günü 14.00-16.00 saatleri arasında ALTO Seminer Salonu'nda gerçekleştirilecek. Sigorta primi işveren desteği, işbaşı eğitim programı, işe yerleştirme hizmetleri, girişimcilik eğitimleri gibi konuların anlatılacağı seminerde İŞKUR yetkilileri devlet destekleri ile ilgili detaylı bilgiler de verecek.

Devletin işverenlere, çalışanlara ve iş arayanlara yönelik birçok desteği olduğunun altını çizen ALTO Başkanı Adnan Saka, düzenlenecek seminerle ilgili şunları söyledi: “Hızla gelişmekte olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla kanunlar, mevzuatlar devamlı güncelleniyor, geliştiriliyor, eksiklikleri gideriliyor. İşletmelerin ve kişilerin değişiklikleri takip etmesi de haliyle kolay olmuyor. Burada bizler oda olarak devreye girerek değişiklikleri üyelerimize ve ilçemizde konuyla ilgili olan kişilere aktarmaya çalışıyoruz. Bu konularda seminerler ve toplantılar düzenliyoruz. Şimdi 2 Temmuz tarihinde de İŞKUR ile işbirliğine giderek İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirilerini, İŞKUR’un desteklerini üyelerimize aktarmaya çalışacağız. Bilgilendirmeleri İŞKUR’dan gelen üst düzey yetkililer yapacaklar.”

Devlet desteklerine ulaşma konusunda oda olarak hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Saka, hem işletmelerin hem de kişilerin devlet desteklerine önem vermesi gerektiğini, finansa erişim konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı günümüzde giderleri en aza indirme konusunda devlet desteklerinin önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler