YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İZKA desteği ile kurulan ambalajlama tesisi açıldı

İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Köylerde, mahallelerde, beldelerde daha iyi yaşam için İzmir Valiliği, İl Özel İdaresi olarak

İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Köylerde, mahallelerde, beldelerde daha iyi yaşam için İzmir Valiliği, İl Özel İdaresi olarak yollar arıyoruz" dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı kapsamında desteklediği proje ile oluşturulan Sancaklı Köyü Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi açıldı.

Açılışta konuşan Vali Kıraç, balın üzerinde hassasiyetle durulan ürünlerden biri olduğunu, üretiminin sağlıklı ve güvenli olmasını önemsediklerini kaydetti. Güvenilir bal ile ilgili son dönemlerde bazı tartışmalar yaşandığını belirten Kıraç, bu nedenle güvenilir tesislerin devreye girmesinin önem taşıdığını söyledi.

Kıraç, Karşıyaka Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği, Ege Tarımsal Araştırma Müdürlüğü ve İzmir Ticaret Borsası'nın ortak olduğu proje finansmanının yüzde 90 oranında İZKA tarafından sağlandığını belirterek, proje ile Sancaklı Köyü'nün kullanılmayan ilköğretim okulu ve bahçesinin üretim tesisi haline getirildiğini anlattı.

Vali Kıraç, "Köylerde, mahallelerde, beldelerde daha iyi yaşam için İzmir Valiliği, İl Özel İdaresi olarak yollar arıyoruz" dedi.

Proje sahibi Ege Orman Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu da vakıf olarak orman köylüsünü desteklediklerini ifade ederek, bu kapsamda oluşturulan tesiste gıda güvenliğine uygun, marka tescili yapılmış arı ürünlerinin piyasaya arz edilmesi ile halkın sağlıklı bal tüketimini hedeflediklerini kaydettti.

Bakioğlu, tesiste balın yanı sıra polen, propolis ve arı sütünün de ambalajlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Sancaklı Köyü, İzmir ve çevresinde tüm bölge arıcılarına eş zamanlı ulaşım mesafesinde olması ve ekonomik gücünün yetersiz olması nedeniyle seçildi. Sancaklı Köyü'nü 'Bal Köy' olarak anılacak bir marka köye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Tesis köyden, 5'i kadın 10 kişiye istihdam sağlayacak. Tesisten alınacak yıllık kar payının bir kısmı, köyün kalkınmasına harcanmak üzere köy muhtarlığına devredilecek."

Kıraç, açılışı yaptıktan sonra tesisi gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler