YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir Bornova'daki Kadın Cinayeti

İzmir'in Bornova ilçesinde bir yıl önce evi terk eden 4 çocuğunun annesini ve birlikte yaşadığı...

İzmir'in Bornova ilçesinde bir yıl önce evi terk eden 4 çocuğunun annesini ve birlikte yaşadığı adamı öldürmekten iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık, suçu ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pınarbaşı semtinde geçen yıl 30 Temmuz'da meydana geldi. Adana'da eşi Necmettin Yarar (43) ile 4 çocuğunu terk eden Şerife Yarar (37), Konya'ya kaçarak bir kadın sığınma evine yerleşti. Kocasına boşanma davası da açan kadın, bu sırada sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, İzmir'de yaşayan ayakkabıcı Ömer İnce'yle (29) tanıştı. Birbirlerine aşık olunca 4 çocuk annesi İzmir'e yerleşti. Evi terk eden eşini arayan Necmettin Yarar, eşinin İzmir'deki adresini buldu.

İzmir'e gelen Necmettin Yarar, eşiyle sevgilisinin Bornova Pınarbaşı semtinde birlikte yaşadığı eve sahur vakti baskın düzenledi. Önce Ömer İnce'yi, ardından da sokağa kaçıp kurtulmak isteyen karısını boğazlarını keserek öldürdü. Boğuşma sırasında kendisi de yaralanan Yarar, polis tarafından yakalandı. Tutuklanan Necmettin Yarar hakkında dava açıldı.

İzmir 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, 'tasarlayarak kasten öldürmek ve yakın akrabayı öldürmek' suçlamasıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Necmettin Yarar ile avukatı hazır bulundu. Sanık Yarar savunmasında, 12 yıllık eşi Şerife Yarar'ın 2011 yılında "Konya'ya hastaneye gidiyorum" diyerek, Adana'daki evlerinden ayrıldığını ve 4 ay kadın sığınmaevinde kaldığını, daha sonra İzmir'e gittiğini öğrendiğini söyledi.

Eşiyle Bornova'daki bir evin önünde tesadüfen karşılaştığını öne süren Yarar, başka biriyle yaşadığını öğrendiğini, boşanma teklifinde bulunduğunu anlattı. Geceyi, eşi ve birlikte yaşadığı Ömer İnce adlı kişiyle aynı evde geçirdiğini, sabaha karşı aralarında tartışma yaşandığını ve kendisine bıçakla sadırıldığını iddia eden Necmettin Yarar, "Eşimi öldürmek maksadıyla aramadım. Öyle olsa İzmir'e yanımda silahla gelirdim. Yanımda silah yoktu. Önce Ömer bana saldırdı ve beni yaraladı. Kavga çıkınca ikisini de bıçakla öldürdüm. Eşim, elimden kurtulup sokağa kaçtı. Peşinden koşup sokakta yakalayıp, bıçaklamaya devam ettim. Her namussuzluğun bir cezası vardır muhakkak. Her zalimin de başına muhakkak bir zulüm gelir" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Necmettin Yarar'ı önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın suçu ağır tahrik altında işlediği için cezayı 40 yıla indirdi. Sanık ile avukatı, verilen cezayı çok buldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler