YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir Büyükşehir Davası Aym Kararını Bekliyor

Bahri KARATAŞ / İZMİR, 22'ncisi yapılan duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İzmir

İzmir Büyükşehir Davası Aym Kararını Bekliyor

Bahri KARATAŞ / İZMİR, 22'ncisi yapılan duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da izleyerek, Kocağoğlu ve diğer sanıklara destek verdi.
Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, Anayasa Mahkemesi'ne 'ÇETE YOK, BERAAT VERİLSİN'
Sanık Ferda Eser'in avukatı Birol Keskin, davanın çatı yargılama olduğunu, davada çete bulunmadığını, Aziz Kocaoğlu'nun çete reisi, müvekkili ve diğer sanıkların da çete üyesi olmadığını söyleyip, çete suçlamasından beraat kararı verilmesini istedi. Sanık Erhan Bey'in avukatı Bilge Özer ise, dört bakanla ilgili TBMM tarafından dinlemelerin usulsüz olduğu gerekçesiyle soruşturma izni verilmediğini hatırlatarak, bu davada da yapılan dinlemelerin usulsüz olduğunu ifade etti.
Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, bilirkişi Fatih Çınar'ın sanık Cemal Hayati Öztürk'e ait telefonunun sim kart şifresini çözemediği için rapor düzenlenemediği şeklindeki yazısını okuyarak, sanık Öztürk'ten şifreyi söylemesini istedi. Öztürk, aradan 4 yıl geçtiği için doğru hatırlayamama ihtimalinin olduğunu belirtip 4 rakamlı bir şifre söyledi. Bu konuşma salonda gülüşmelere yol açtı.
Hakim Çoban, AYM'ye yeniden müzekkere yazılmasına, usulsüz dinlemelerle ilgili HSYK müfettişlerinin inceleme sonucunun beklenmesine, avukat Birol Keskin'in beraat talebinin bu aşamada reddedilmesine karar vererek duruşmayı 30 Haziran tarihine erteledi.
Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler duruşma sonrası bir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

İzmir Büyükşehir Davası Aym Kararını Bekliyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler