YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir Büyükşehir'den 9 Ilçeye Daha Toplu Ulaşım

Utku BOLULU/İZMİR, Yeni Büyükşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan Çeşme, Karaburun, Dikili, Bergama, Kiraz, Kınık, Beydağ, Tire ve Ödemiş'e toplu

İzmir Büyükşehir'den 9 Ilçeye Daha Toplu Ulaşım

Utku BOLULU/İZMİR, Yeni Büyükşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan Çeşme, Karaburun, Dikili, Bergama, Kiraz, Kınık, Beydağ, Tire ve Ödemiş'e toplu ulaşım hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşıma kooperatiflerini toplu ulaşım ağına entegre edecek taslak projede henüz uzlaşma sağlamadı. İlçelerde yaşayanlardan gelen talepleri de değerleniren ESHOT Genel Müdürlüğü, belediye otobüsleriyle toplu ulaşımı başlatma kararı aldı.
Yeni bağlanan dokuz ilçeye aktarmalı sistem içinde ulaşımı sağlayacak seferler oluşturuldu. Bu ilçelerde İzmir'e direkt otobüs olmayacak. Örneğin Beydan'dan Ödemiş'e konulacak otobüs seferinden yararlanan yolcular Ödemiş'te aktarma yaparak Torbalı'ya ulaşacak. Buradan İZBAN veya yine otobüse binerek İzmir'e gelecek. Dokuz ilçeye çalışacak otobüslerin ücret tarifelerinin belirlenmesinden sonra mayıs ayında seferlere başlaması bekleniyor.
İlçelere ulaşımda taşıma kooperatiflerini de sistem içine almak üzere görüşmeler sürecek. 6337 sayılı Torba Kanun'un 17'nci maddesinde yeralan 'belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılır' ibaresinin hazırlanacak ilgili yönetmelikle birlikte hayata geçmesinden sonra kooperatiflerin ulaşım sistemine dahil olması bekleniyor. Bu yasanın uygulanmasıyla ücretsiz yolcu taşınmasından kaynaklanan sorunlar aşılabilecek.

İzmir Büyükşehir'den 9 Ilçeye Daha Toplu Ulaşımİzmir Büyükşehir'den 9 Ilçeye Daha Toplu Ulaşım

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler