YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir Merkezli Kumpas Operasyonu; 7 Gözaltı

Bahri KARATAŞ/ İZMİR, (DHA)- İZMİR'de 'askeri casusluk' adıyla bilinen, 49'u muvazzaf asker toplam 356 sanığın yargılandığı ve beraatle sonuçlanan gizli

Bahri KARATAŞ/ İZMİR, (DHA)- İZMİR'de 'askeri casusluk' adıyla bilinen, 49'u muvazzaf asker toplam 356 sanığın yargılandığı ve beraatle sonuçlanan gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, sahte delil üretmekle suçlanan 17 şüpheliden 7'si, İzmir merkezli olarak Ankara ve Adana illerinde düzenlenen operasyonla yakalandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin Başbakanlık Hazine Müşteşarlığı içerisindeki yapılanmasına ve aynı zamanda İzmir'deki, askeri casusluk adıyla bilinen davada kumpas kuranlara yönelik soruşturmaların devamı niteliğinde, 15 Temmuz sonrası meslekten ihraç edilen kişilere yönelik operasyon yapıldı. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri İzmir, Ankara ve Adana'da, haklarında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliye yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda İ.T., T.Y., M.S., S.Ö., Y.D., F.T. ve D.B.U., adlı şüpheliler yakalandı.
Yakalanan şüphelilerin, askeri casusluk adıyla bilinen davada yargılanıp diğer sanıklarla birlikte beraat eden işadamı Bilgin Özkaynak'ın Sapanca'daki çiftlik evinde ele geçirildiği iddia edilen dijital verilerle, bilgi ve belge sızdırıldığını iddia edilen kişiler oldukları belirtildi. Bu kişilerin FETÖ/PDY'nin hedefleri doğrultusunda Hazine Müşteşarlığı'nda, maddi gerçeklere dayanmadan ve somut delil elde edilmeksizin, bazı bürokratların kurum içerisinde pasifize edilmesi ve yerine örgüt elemanlarının getirilmesi sürecinde aktif rol oynadıkları, ögütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirtildi.
Polis, aranan diğer 10 kişiyi yakalamak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler