YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de Eylemcilerden Polise Ağır Tahrik

İzmir’de Gezi Parkı’nı bahane ederek ortalığı savaş alanına çeviren provakatörlerin polisi tahrik etmek için yaptığı...

İzmir'de Eylemcilerden Polise Ağır Tahrik

İzmir’de Gezi Parkı’nı bahane ederek ortalığı savaş alanına çeviren provakatörlerin polisi tahrik etmek için yaptığı hareketler kameralar tarafından kaydedildi. İzmir’de ‘sopalı polis’ tartışmaları sürerken marjinal grupların, polisi tahrik etmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştığı görüntülerle ortaya çıktı. Basmane Meydanı'nda polisleri taş yağmuruna tutan gruptan bir kişinin, tahrik amaçlı fermuarını indirip cinsel organını polise göstermesi görüntülendi. Kameralarına yansıyan görüntülerde başka bir eylemcinin de polise yönelik ağır tahrik içeren hareketler yaptığı belirlendi.

AK PARTİ BİNASINI MOLOTOF AKIP İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR

İzmir’de AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı ile aynı binada bulunan bankaya yapılan saldırı da polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Pazar gecesi gerçekleşen olayda ‘Burası Karşıyaka’ şeklinde slogan atan gruptan bir kişinin molotof bombası atması ve çok sayıda kişinin de parti binasını taşladığı kameralar tarafından belirlendi. Parti binasını yakıp yıkan yağmacıların daha sonra İstiklal Marşı’nı okuduğu görülüyor.

KIRIP DÖKÜP ATAM İZİNDEYİZ YAZDILAR
Kente kaldırım taşlarını söken, ellerindeki balyozla yön levhalarını deviren, çöp bidonlarını kırıp yakan eylemcilerin belediye otobüslerini de kırıp döktüğü görüldü. Ortalığı savaş alanına çeviren provakatörlerin kullanılamaz hale getirdikleri belediye otobüsünün üzerine, “Atam izindeyiz” yazması da dikkat çekti. Eylemci gruptan bazı kişilerin polis panzerinin üzerine çıkmaları ve söktükleri kaldırım taşlarıyla birikat yapmaları da polis kameraları tarafından kaydedildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler