YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de Hatay-Karabağlar Kestirmesi Yüzde 70 Tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü ile Yeşillik caddeleri arasını 3 kilometre kısaltacak yeni ekspres yolun yapım...

İzmir'de Hatay-Karabağlar Kestirmesi Yüzde 70 Tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü ile Yeşillik caddeleri arasını 3 kilometre kısaltacak yeni ekspres yolun yapım çalışmalarına devam ediyor. Toplam 7,5 kilometrelik güzergâhı 4,5 kilometreye indirecek yol, yüzde 70 oranında tamamlandı. İstinat duvarları bitmek üzere olan yolun 12 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yarısından fazlası da tamamlandı. Dostluk Bulvarı bölümünde ilk kısım kaldırım, altyapı ve asfaltlama çalışmaları yapıldı.

Yatırımın maliyeti. 30 milyon 851 bin lirası kamulaştırma bedeli, 13 milyon 251 bin lirası yapım gideri ve 3 milyon 200 bin lirası asfaltlama olmak üzere 47 milyon lirayı aşıyor. Projenin Aralık 2013 ayına kadar tamamlanması planlanıyor. İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı’ndan başlayarak Hıfzıssıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601 ve 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergâhı boyunca açılacak yeni bağlantı yolu, bölgede büyük rahatlık sağlayacak. Ekspres güzergâhın oluşturulması için kısım kısım yeni imar yolları açılıyor, gerekli noktalarda toplam bin 360 metre uzunluğunda ve değişken yüksekliklerde istinat duvarları yapılıyor. Trafiğin rahat akması için gerekli olan sekiz noktada kavşak, 10 noktada ise sinyalizasyon oluşturulacak. Mevcut kavşaklarda düzenleme yapılacak. Tretuvarla birlikte yeşil alan düzenlemeleri ve ışıklandırma yapılacak. Ayrıca havai hatlar yer altına alınacak.

İzmir'de Hatay-Karabağlar Kestirmesi Yüzde 70 Tamamlandı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler