YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de Kaçak Sigara Operasyonları

İZMİR, İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği'nce, Doğu ve Güneydoğu illerinden

İzmir'de Kaçak Sigara Operasyonları

İZMİR, İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği'nce, Doğu ve Güneydoğu illerinden yüklü miktarda gümrük kaçağı sigara getirileceği ve kentte piyasaya sürüleceği bilgisinin alınması üzerine harekete geçildi. Gaziemir ilçesi Çamlık Caddesi üzerinde durdurulan araçta yapılan aramada 4 bin karton halinde 40 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Aracın sürücüsü S.T. gözaltına alındı, sevkedildiği adliyede tutuklandı.
Polis ekipleri, Bayraklı İlçesi'nde bulunan bir depoda yüklü miktarda kaçak sigara bulunduğunu öğrenip operasyon yaptı. Depoda yapılan aramada, piyasaya sürülmek üzere bekletilen, Doğu ve Güneydoğu illerinden getirilmiş , 15 bin 50 karton içinde 150 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçakçılıkla ilgili gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen zanlılardan C.Ö. ve A.K. savcılıkça, A.D. ise Sulh Ceza hakimliği tarafınadn adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Karşıyaka ilçesi Anadolu Caddesi üzerinde seyir halindeyken şüphelenip durdurduğu bir kamyonette 500 karton içinde 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kamyonet şoförü G.T. ve araçta bulunan E.T. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılar bu suçtan serbest kaldı. E.T., arandığı anlaşılan kasten adam öldürme suçundan ise tutuklandı.
Üç ayrı operasyonda 195 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilmesiyle 967 bin 725 TL kamu zararının önlendiği bildirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler