YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Özbek Kadına Gözaltı

- İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, Roma Dönemi'ne ait tarihi eserleri yurt dışına çıkarmak isteyen Özbekistan uyruklu bir kadın yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı

İzmir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Özbek Kadına Gözaltı

- İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, Roma Dönemi'ne ait tarihi eserleri yurt dışına çıkarmak isteyen Özbekistan uyruklu bir kadın yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dikili'nin Çandarlı Mahallesi'nde Özbekistan Uyruklu bir kadının elindeki tarihi eserleri yurt dışına kaçırmak için hazırlık yaptığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda belirlenen adrese baskın düzenledi. Operasyonda Özbekistanlı N.A., gözaltına alınırken, evde yapılan aramada 20 sikke, yüzük ve kral başı olarak tabir edilen tarihi eserler ele geçirildi. Roma dönemine ait olduğu belirlenen eserler Bergama Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Tarihi eserleri Mardin'den tanımadığı bir kişiden aldığını belirten N.A.'nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

İzmir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Özbek Kadına Gözaltı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler