YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'e Stat Projesi

İZMİR (A.A) - İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, "İzmirli tek vücut olmazsa statlarına kavuşamaz" dedi.

İZMİR (A.A) - İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, "İzmirli tek vücut olmazsa statlarına kavuşamaz" dedi.

Yemişçi, İZVAK'ta düzenlediği basın toplantısında, hükümetin İzmir'e iki stat müjdesi verdiğini, bu statlardan birinin Örnekköy'de diğerinin de güney hattında yeri henüz belli olmayan bir bölgede yapılacağını söyledi.

Bu statların yapımı için de Alsancak Stadı'nın TOKİ'ye devredileceğini kaydeden Yemişçi, "(Alsancak Stadı'nı yıktırmam) demek, kampanyalar düzenleyip, yürüyüşler yapmak bu işleri siyasi çizgiye çekmektir. Benim gördüğüm siyaset sporun içine giriyor. İzmir'e yapılacak yatırımların önünü kimse kesmesin. İzmir için en iyisini hep birlikte isteyelim. İzmirli tek vücut olmazsa statlarına kavuşamaz. İzmir'e stat, 30-40 yıldır çekişme ve beceriksizliklerden yapılmadı. Aynı senaryo yine sahneye konursa elimiz boş kalacak" diye konuştu.

Yemişçi, Altay'ın Alsancak Stadı'na ismini verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Stadın TOKİ'ye devriyle siyah-beyazlı kulübün mağduriyeti söz konusu. Bunun için bakanımız Binali Yıldırım ile konuştuk, randevu istedik. Altay Başkanı Ömer Hızlıok ile birlikte perşembe günü Ankara'ya gideceğiz. Kulübün menfaatlerinin korunması için yardımcı olacağız, Altay'ın arkasında duracağız. Bizim ilk etaptaki önerimiz, yıkılıncaya kadar Altay'dan stat kirası alınmaması ve zemin dahil tüm iyileştirme çalışmalarının Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce karşılanması olabilir. Birkaç formül üzerinde duruyoruz. Bunları Bakanımız Binali Yıldırım'a anlatacağız. Umuyorum ki, bir çözüm yolu buluruz. Alsancak Stadı haricinde İzmir'den başka bir değerimizi verdirmeyiz. Bu da böyle bilinsin. Alsancak Stadı'nın hatırasını yaşatmak için de düşünülen projeye göre bir formül bulacağız. İZVAK olarak bu bizim görevimiz."

Atatürk Stadı'nın mutlaka yenilenmesi gerektiğini kaydeden Yemişçi, mevcut arazi içinde yeni bir stat yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Binnaz Ersoy / Ali Korkmaz / Ramazan Ercan

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler