YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmirli Aktivistler Chaves İçin Yas İlan Etti

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, hayatını kaybeden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez Frias için iki günlük...

İzmirli Aktivistler Chaves İçin Yas İlan Etti

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, hayatını kaybeden Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez Frias için iki günlük yas ilan etti.

Merkezi İzmir’de bulunan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği’nin Kurucu Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez Frias’in ölümü nedeniyle aktivistlerin iki gün boyunca matem simgesi olarak siyah elbise giyeceklerini ve bunun 25 ülkede uygulanacağını söyledi. Hugo Chavez Frias’ın Amerika istihbarat örgütlerince öldürüldüğüne inandıklarını belirten Işıkhan, mazlum halkların ortak paydada dayanışmasını sanat yolu ile yapacaklarını ve bu hareketin Türkiye’den başlatılmasının onurunu ve sorumluluğunu üstlendiklerini kaydetti.

Hugo Chavez Frias’ın görüşlerini sanatsal alanda yaşatmak ve yaygınlaştırarak sanatın ve sanatçının hayata daha müdahil olmasını hedefleyen eylemlerini hayata geçireceklerini, barış ve kardeşliğin bütün renklerini bir bayrak gibi yaşatacaklarını belirten aktivistler ise, “Bu eylemimize bütün sanatçıların katılmasını bekliyoruz” dediler.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler