YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmirli Turizmciler: Basmane'deki Gelişime Yetkililer Ayak Uyduramıyor

İzmir turizminin özellikle konaklama alanındaki kilit bölgelerinden olan Konak ilçesi Basmane semtindeki otopark, trafik ve...

İzmirli Turizmciler: Basmane'deki Gelişime Yetkililer Ayak Uyduramıyor

İzmir turizminin özellikle konaklama alanındaki kilit bölgelerinden olan Konak ilçesi Basmane semtindeki otopark, trafik ve altyapı problemleri, turizmcilerin tepkisine sebep oldu. “Bu alanda hızlı değişim var ancak değişime ayak uyduracak geliştirme çalışmaları yok. Yetkililer, bölgeye duyarsız kalıyor.” diye isyan eden turizmciler, seslerini duyurmak için Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) öncülüğünde bir açıklama yaptı.

Bölgedeki problemleri daha önce yetkililere defalarca anlattıklarını ve artık çözüm beklediklerini söyleyen Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “İzmir’in sahilden uzak bu bölgesine daha fazla turist çekebilmek adına kaliteli hizmet anlayışı, temiz, güvenli ve trafik sorunu olmayan bir alan oluşturulması şart. Bu kadar hızlı büyüme gösteren bir bölgede altyapı, trafik, yol ve kaldırım çalışmaları aynı hızda ilerleyemiyor.” dedi. Bölgede sadece turizm belgeli olan 14 tane dört yıldızlı otel ve butik otellerde yaklaşık bin oda ve 2 bin yatak kapasitesi bulunduğunu, 2012 yılında yaklaşık 350 bin kişinin konakladığını kaydeden İşler, “Basmane bölgesi, özellikle EXPO 2020 süreciyle turizm adına çekim ve cazibe merkezi haline geldi. Bu bölgenin artık ihmal edilmemesi gerekiyor. Bunca yatırımın yapıldığı şehrimizde, özellikle turizm adına giriş çıkışların yoğun olduğu Basmane bölgesindeki sorunlar, biz turizmcileri oldukça zor durumda bırakmaktadır. Bölgede kangren olmuş özellikle otopark sorununu yetkililere defalarca anlatmamıza rağmen henüz çözmeye yönelik somut adımlar atılmış değil.” şeklinde konuştu.

Bölgede hizmet veren otelciler de duruma tepkili. ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Met Otel Genel Müdürü Cüneyt Küçükoğlu, otel önlerinde kısa süreli park imkânı sağlayacak cepler olmaması sebebiyle müşterilerinin arabalarından güvenli inemediğini ve zaman zaman kazalar olduğunu belirtti. Küçükoğlu, “Müşteri, arabasının kapısını açtığı anda belediye otobüsleri ya da diğer araçlarla karşı karşıya kalıyor. Bu durum, zaman zaman kazalara sebebiyet veriyor. İnsanlar, otele girebilmek için yolun ortasında araçlarından iniyor. Acilen bölgedeki bu sorunun da çözülmesi gerekiyor.” dedi.

ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Blanca Otel Genel Müdürü İlter Yılmaz da şehre gelen tur otobüslerine, Kültürpark içinde geçici park izni verilmesi gerektiğini söyledi: “Şehre gelen büyük tur otobüslerinin, özellikle Mürselpaşa, Gazi Bulvarı ve Fevzipaşa Bulvarı gibi ana arterlerde durması, yolcu indirip bindirmesi büyük problem oluyor. Bu otobüslerin, sağda solda park etmesi yerine Kültürpark kargo giriş bölümündeki alan kullanılabilir. Bu alanın turist otobüsleri tarafından fuarın kapalı olduğu tarihlerde kullanılması, birçok otelin önünde park sorunu yaşanmasını önleyecektir.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler