YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçak Göçmen Akını Hız Kazandı

İZMİR Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre son üç günde İzmir'in Çeşme, Seferihisar, Menderes ve Dikili bölgelerinde yaşanan 13 olayda,

Kaçak Göçmen Akını Hız Kazandı

İZMİR Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre son üç günde İzmir'in Çeşme, Seferihisar, Menderes ve Dikili bölgelerinde yaşanan 13 olayda, 472 kaçak göçmen yakalandı. Çanakkale İli Ayvacık bölgesinde yaşanan 13 olayda 822 göçmen yakalandı. Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde ise 12 olayda 464 göçmen yakalanırken, Muğla'nın Bodrum bölgesinde 20 olayda 406 göçmen yakalandı. Bu sırada üç göçmen kaçakçısı da güvenlik güçlerine teslim edildi.
Yetkililer 2014 yılının tamamında yakalanan kaçak göçmen sayısının 12 bin 884 olduğunu hatırlatırken, bu yıl ilk 8 ayda yakalanan göçmen sayısının 42 bin 126'ya ulaştığına dikkat çekti.
Sahil Güvenlik, kaçak göçmen mücadelesinin yanı sıra denizde zor durumda olanların da yardımına koştu. Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde batan teknede bulunan 2 kişi, İzmir'in Çeşme İlçesi'nde karaya oturan teknedeki 2 kişi ve Dikili ilçesinde batan fiber teknede bulunan 3 kişi yardım talebi üzerine Sahil Güvenlik botlarıyla kurtarıldı.

Kaçak Göçmen Akını Hız KazandıKaçak Göçmen Akını Hız KazandıKaçak Göçmen Akını Hız Kazandı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler