YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kobani Olayları Sırasında Ölen Kaçaroğlu Cinayetinde, Tutuklu Kalmadı

İZMİR, Geçen yıl 7 Ekim'de Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova'da protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu. Bu sırada da

Kobani Olayları Sırasında Ölen Kaçaroğlu Cinayetinde, Tutuklu Kalmadı

İZMİR, Geçen yıl 7 Ekim'de Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova'da protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu. Bu sırada da 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaçaroğlu'na daha sonra da karşıt görüşlü kişiler saldırarak dövdü. Ağır yaralanan Ekrem Kaçaroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükten sonra 10 Ekim'de hayatını kaybetti.
4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayın ardından araştırma yapan polis, TOMA'nın üzerindeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaçaroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan R.A., kardeşi K.A. ile akrabaları olan S.D. ve M.K. gözaltına alındı. Zanlılardan TOMA önünden tüfekle koştuğu ve havaya ateş ettiği görülen 29 yaşındaki R.A. ifadesinde, evlerinin taşlandığını ileri sürüp, "Karslı olmamız ve bu olaylara prim vermememizden dolayı evlerimizi taşlayarak, olayların içine bizi çekmeye çalıştılar. Canımı korumak ve evlere zarar gelmesini önlemek amacıyla müdahale ettim. Dışarıdan silah sesleri gelmesi üzerine dedeme ait tüfeği alıp sokağa çıktım. Mahalle sakinleri bu grupla birbirine taş atıyordu. Pazar yerinde birbirimize bir süre taş attık. Grubun evlerimize yaklaşarak ailelerimize zarar vermesini engelledik" dedi.
TOMA'nın sokağa girdiği an kalabalığın içinde olduğunu da anlatan R.A., "O sırada TOMA ile birlikte karşı gruba doğru hareket halindeyken tüfekle havaya bir el ateş ettim. Ateş ettikten sonra yeterli sayıda polis gelmesi üzerine tüfeği katlayıp koltuğumun altına aldım. Bir süre bekleyip dedemin evine gittim. Tüfeği bıraktıktan sonra pazar yerine gittim. Yerde yatan bir şahıs gördüm. Etrafı çok kalabalıktı. Ancak ben yanına gitmedim, uzaktan izledim. Ben gruba doğru değil, havaya ateş ettim. Sadece TOMA'nın önünde koştuğum sırada bir kez havaya ateş ettim" dedi.
R.A.'nın 19 yaşındaki kardeşi K.A. da ifadesinde, "Biz 20 - 25 kişi vardık. Grubun sürekli üzerimize gelmesinden dolayı püskürtmek ve kendimizi korumak amacıyla taşla karşılık verdik. Taş atma sırasında 2 - 3 el silah sesi duydum. Ancak gerçek silah mı, yoksa kuru sıkı silah mı, bilmiyorum. Ben herhangi bir kesici, delici ya da ateşli suç aleti kullanmadım. Bizim gruptan kimin havaya ateş ettiğini bilmiyorum" dediği öğrenildi.
Ağabeyinin karşı grup tarafından sıkıştırılması üzerine akrabası S.D.'nin silahla havaya iki el ateş ettiğini savunan K.A., "Ağabeyim tehlikede olduğunu fark edince hedef gözetmeden havaya doğru iki veya üç el ateş etti. Karşı grup silah sesini duyunca ağabeyimi taşlamayı bıraktı. S.D. olmasaydı grup bizi linç edecekti" dedi. Zanlılardan S.D. ise, mahalle halkının kalabalık şekilde yerde yatan bir kişiye vurduklarını gördüğünü anlattı.
İfade işlemleri tamamlandıktan sonra geçen Ekim ayında, İzmir 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, 'Mağdurun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulundukları' için K.A. ve M.K. için tutuklama kararı verdi.
Silahla ateş eden R.A. ve S.D.'nin mağdura eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
TUTUKLULUĞA İTİRAZ EDİLDİ
Olayda tutuklanan K.A. ve M.K.'nın avukatları tutukluluğa itiraz etti. İtirazı görüşen İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, geçen 9 Aralık'ta verdiği kararda, görüntülerde M.K.'nın Ekrem Kaçaroğlu'na tekme attığı sırada, K.A.'nın da elindeki sopayı fırlattığı anın görüldüğüne yer verdi. Kararda ayrıca, Ekrem Kaçaroğlu'nun silahla öldürüldüğü, K.A. ve M.K. hakkında ancak kasten yaralama suçundan işlem yapılabileceği, açıklanıp serbest bırakıldı. Ekrem Kaçaroğlu'nun öldürülmesi olayında böylece tutuklu sanık kalmamış oldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler