YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Madalyaya Doymayan Köpek Nero, Dünya İkincisi Oldu

Macaristan'ın Budapeşte şehrinde 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplam 25.000'e yakın köpeğin yarıştığı Dünya...

Madalyaya Doymayan Köpek Nero, Dünya İkincisi Oldu

Macaristan'ın Budapeşte şehrinde 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplam 25.000'e yakın köpeğin yarıştığı Dünya Köpek Şampiyonası'na Nero isimli Deutsch Kurzhaar ırkı köpeği ile katılan Bora Pir, Working Class'ta Dünya 2.'liği kazanarak bir başarıya imza attı.

Türkiye'de yapılan yarışmalarda 60'dan fazla derece alan, Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Grand Şampiyonluğu bulunan Nero, ayrıca dünya genelinden ülkeleri temsilen seçilen 24 köpeğin yarıştığı Eukanuba World Challenge'da yarışarak Türkiye'yi ilk kez bu tür bir yarışmada temsil etmiş oldu.

Bora Pir yarışma ile ilgili şunları söyledi: “Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nun üstün gayretleri sonucu artık ülkemizdeki köpekler yurt dışındaki yarışmalara katılabiliyor ve aldıkları başarılar uluslararası geçerliliğe sahip oluyor. Bundan sonraki yıllarda Türkiye'den daha çok köpeğin bu yarışmalara katılacağını ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyorum. Ben de, Nero ve diğer köpeklerimle uluslararası yarışmalarda yer alıp ülkeme en iyi sonuçla dönmeyi planlıyorum.”

Madalyaya Doymayan Köpek Nero, Dünya İkincisi Oldu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler