YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meslek Lisesi’nde Meslek Dersi Öğretmeni Yok

Ödemiş’e bağlı Birgi beldesinde hayırsever işadamı Fazlı Alpay tarafından yaptırılan ve bu eğitim-öğretim döneminde eğitim...

Meslek Lisesi’nde Meslek Dersi Öğretmeni Yok

Ödemiş’e bağlı Birgi beldesinde hayırsever işadamı Fazlı Alpay tarafından yaptırılan ve bu eğitim-öğretim döneminde eğitim vermeye başlayan Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin dört bölümündeki mesleki eğitim dersleri, meslek dersi öğretmeni ataması yapılmadığından boş geçiyor.

Meslek lisesinde mesleki eğitim derslerinin boş geçmesi sıkıntı yaratırken, veliler atamaların bir an evvel yapılmasını istiyor. Tıbbi laboratuar, tıbbi sekreterlik, hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği alanlarında toplam 96 öğrenciyle eğitime başlayan okulda mesleki dersler için norm kadroya göre 4 meslek dersi öğretmeninin görev alması gerekirken, okulların açılmasından bu yana geçen 2 haftalık sürede henüz bir atama yapılmadı.

Atama olmaması yüzünden dört bölümün de ortak dersi olan 'anatomi ve fizyoloji' ile 'laboratuar güvenliği' derslerinin iki haftadır boş geçildiği okulda, öğrencilerin sınıf geçebilmeleri için mutlaka bu mesleki eğitim derslerini almaları gerekiyor. Atama yapıldığı takdirde öğrencilerin hafta sonu tatillerinde bu dersleri alacakları öğrenilirken, yıl sonuna kadar atama yapılmazsa öğrenciler yaz tatilinde okulun yolunu tutmak zorunda kalabilir.

2011 yılı yaz mevsiminde okul binası tamamlanmasına rağmen 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabulü yapılmayan Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde şimdi de öğretmen açığının yaşanması velileri isyan ettirdi. Meslek lisesi adını taşıyan okulda mesleki eğitim öğretmeninin olmamasının trajikomik bir durum olduğunu dile getiren öğrenci veliler, gereken atamaların daha fazla vakit kaybetmeden yapılması gerektiğini belirttiler. Matematik, İngilizce gibi derslerde sıkıntı bulunmadığını belirten veliler, bu derslerin de önemli olduğunu fakat mesleki eğitimin hayati bir konu olduğuna dikkati çekti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler