YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obezitelerin Yüzde 95'i, 5 Yıl Içinde Kilolarını Geri Alıyor

Prof.Dr. Mithat Bahçeci, obezite ile mücadelede, uzun süreli programlar çerçevesinde kalıcı sonuçlar alındığını söyledi. Mithat...

Obezitelerin Yüzde 95'i, 5 Yıl Içinde Kilolarını Geri Alıyor

Prof.Dr. Mithat Bahçeci, obezite ile mücadelede, uzun süreli programlar çerçevesinde kalıcı sonuçlar alındığını söyledi. Mithat Bahçeci, "Herkes 3 ayda kilo verebilir. Ama bilimsel olarak görüyoruz ki kilo verenlerden yüzde 95’i, 5 yıl içinde bu kiloları geri almaktadır.” dedi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Obezite çalışma grubu' toplantısının ilki rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz, dünyada 3 milyondan fazla insanın obezite ile mücadele ettiğine dikkat çekerek "Çocuklarımızı obeziteye karşı koruyacağız. Obez olan çocuklarımıza aileleri ile birlikte eğitim vereceğiz" diye konuştu.

Rektör Prof.Dr. Galip Akhan oluşturulan bu çalışma grubunun yakın bir süreçte somut projelerle obezite hastalığına farkındalığı arttırmayı hedeflediğini açıkladı. Çağın hastalığı olan obezitenin son derece önemli bir sağlık problemi olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Akhan, “Sağlık Bakanlığı'nın obezite konusunda oldukça kapsamlı ve başarılı çalışmaları bulunmaktadır. Üniversite olarak akademik duyarlılığımızı da ekleyerek, bu konuda son derece önemli projeler yürüten İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak bir çalışma grubu oluşturduk. Eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yanında üniversite öğrencilerimizin de duyarlılıklarını katarak kapsamlı bir çalışma programı oluşturmak için kolları sıvadık. Önümüzdeki günlerde altyapısını oluşturacağımız faaliyet takvimimizi kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Obezite çalışma grubu koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal ise obezitenin oluşturduğu tehlikeye dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre Türkiye’de her 5 kişiden birinin obez olduğunu, çocuklarda bu yaşın 6’ya indiğini kaydetti. Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenme ve spor alışkanlıklarının hayatımıza yerleşmesinin gerekliliğini vurgulayan Prof. Dr.Uysal, öğretmen, hekim ve öğrencileri bu kapsamda eğiteceklerini, İzmir ilinde tüm bireyleri hareket etmeye teşvik edeceklerini, öğrencilere yönelik yaz kampları, topluma yönelik bisiklet şenlikleri düzenleyeceklerini ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas bu gibi sosyal sorumluluk projelerinde kurumsal birlikteliklerin önemine değinirken; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yasemin Tokem de üniversite olarak bu konuda farkındalık yaratılabilecek aktivitelerin düzenlenebileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler