YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ödemiş- Balaban Yolu Dereye Döndü

Faruk ÇARK/ÖDEMİŞ Ödemiş'ten geçen Genev Çayı ve ilçeye bağlı Birgi Mahallesi'nde bulunan Avulcuk Deresi, dün sağanak yağmur nedeniyle taştı. Su tahliye kanalları

Ödemiş- Balaban Yolu Dereye Döndü

Faruk ÇARK/ÖDEMİŞ Ödemiş'ten geçen Genev Çayı ve ilçeye bağlı Birgi Mahallesi'nde bulunan Avulcuk Deresi, dün sağanak yağmur nedeniyle taştı. Su tahliye kanalları yetersiz kalınca Balabanlı- Ödemiş yolunun Tekçınar Mevkii sular altında kaldı. İçinde 2 kişinin bulunduğu otomobil, suda mahsur kaldı. Bölge sakinleri, otomobildekileri kurtardı. İZSU ekipleri, yolu yaptığı çalışmayla bu sabah açtı. Balabanlı Mahalle Muhtarı Şakir Karataş, şöyle dedi:
"13 yıldır, aynı sorunla mücadele etmekteyim. Kışın aşırı yağışlardan dolayı yolumuz sık sık trafiğe kapalı. Yetkililere su kanallarının temizlenmesi için dilekçeyle ve telefonla başvurdum. Geldiklerinde temizliği yarım bırakıp, başka işleri olduğunu söyleyerek gidiyorlar. Sonra bir daha gelip bu kanalları temizlemiyorlar. Yolu bilmeyen şoförler için burası ölümcül tehlike arz etmekte. İşte gördüğünüz gibi, bir otomobil sular altında. İçinde bir kadın ve bir erkek vardı. Benim köylülerim kurtardı. Köylüler olmasaydı, belki de can kaybı olacaktı. Onun için yetkililerin bu kanalları ve bu yolu dikkate alıp temizlemesini istiyorum."
Su altında kalan yolun kenarında bulunan ve fidan satışı yapan bir işletmenin personeli olan Adalet Erdoğan, "Yağmur olduğu zaman, gece yatamıyoruz. Zarar görüyoruz. Sesimizi duyan yetkililer, duruma müdahale etsin. Geçtiğimiz günlerde geldiler. Muhtarımızın da söylediği gibi, çalışmalarını yarım bırakıp gittiler. Yani şimdi biz gece burada kalacağız. Bekleyeceğiz, her an su basabilir. Her an mallarımız sular altında kalabilir" dedi.

Ödemiş- Balaban Yolu Dereye DöndüÖdemiş- Balaban Yolu Dereye DöndüÖdemiş- Balaban Yolu Dereye Döndü

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler