YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ovacıklı Kiraz Üreticisi Altın Yılında

Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ(İzmir), (DHA)- İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Bıçakçı Mahallesi'nde bulunan 1170 rakımlı Ovacık Yaylası, kiraz üretimindeki artışla rakiplerini geride

Ovacıklı Kiraz Üreticisi Altın Yılında

Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ(İzmir), (DHA)- İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Bıçakçı Mahallesi'nde bulunan 1170 rakımlı Ovacık Yaylası, kiraz üretimindeki artışla rakiplerini geride bıraktı. Avrupa'daki birçok ülkeden talep edilen organik kirazlar, üreticisinin yüzünü güldürdü.
Ödemiş'in Bıçakçı Mahallesi Ovacık Yaylası'nda yetişen organik kirazlar, Almanya, Fransa, Amerika, Rusya ve İngiltere gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor. Ovacık Yaylası'nın ismini tüm dünyaya duyuran kirazın kilosu 3-10 lira arasında satılıyor. Kirazın üreticiliği ve satışını yapan Metin Yağcı, Ovacık'taki kirazların dayanıklılık ve lezzet bakımından kalitesini kanıtladığını belirterek birçok ülkeden alıcı bulduğunu kaydetti. Yağcı, şöyle dedi:
"Kirazlarımız gübre ve ilaç kullanmadan yani organik olarak yetişip piyasaya sürülüyor. Kirazlarımız toplandıktan sonra, Alaşehir'de bulunan ihracatçı firmalara teslim ediliyor. Kirazlarımız Almanya, İngiltere, Rusya, Amerika ve Fransa sofralarında yer alması Bıçakçı köylüleri olarak bizleri son derece gururlandırıyor."
İTALYA KİRAZINA RAKİP
Yağcı, Ovacık Yaylası'nın kiraz üretimin yanında, yılda 2 bin ton kestane, 2 bin ton barbunya üretilen kirazda bölgenin en önemli üretim merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Yağcı, ürün fiyatlarının çiftçilerin alın terini karşıladığını kaydetti. Dünyada kaliteli kiraz denince akla İtalya'nın geldiğini anlatan Metin Yağcı, şöyle dedi:
"Artık Türk kirazlarının dünya piyasalarında en iyiler arasında gösteriliyor olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. İtalya'da kiraz başlıyor ve 1 ayda bitiyor. Ama bizde, bu süre 3 ay devam ediyor. Kirazlarımız dünya kirazlarına taş çıkartacak durumda. Avrupa bizim kirazımızı tercih ediyor. Kiraz üretimi katma değeri de arttırdığı için ülkemize büyük bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Bu yıl hava muhalefetine rağmen, Ovacık'tan 500 ton kiraz ihraç edildi. Üretimde altın yılımızı yaşıyoruz."
Üreticilerin yaşadıkları sıkıntılardan da bahseden Yağcı, tarlalarına giden yolun bozuk olması nedeniyle ürünlerin zarar gördüğünü vurguladı. Yağcı, "Yolların bozuk olması yüzünden, araçlar gelip gitmekte büyük zorluk çekerken, yoldan kalkan tozların kirazlarımızın üzerini gibi kaplaması da ürünlerimize büyük zarar veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun sesimize kulak vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Ovacıklı Kiraz Üreticisi Altın YılındaOvacıklı Kiraz Üreticisi Altın YılındaOvacıklı Kiraz Üreticisi Altın Yılında

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler