YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

(özel Haber) Acil Servis De Sahur

Yakınlarını kaybedenlerin çığlıkları, hasta yakınlarının telaşlı bekleyişi, hastaları yetiştiren ambulans sirenleri, bir hastanenin Acil Servisinde...

(özel Haber) Acil Servis De Sahur

Yakınlarını kaybedenlerin çığlıkları, hasta yakınlarının telaşlı bekleyişi, hastaları yetiştiren ambulans sirenleri, bir hastanenin Acil Servisinde görmeye alışık olduğumuz manzaralar olurken bu arada yapılan sahurlar dikkat çekiyor.

Doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından refakatçisine kadar herkeste aynı telaşlı mesai saat mefhumu gözetmeksizin sürüyor. Ne iftar saati, ne de sahurda bu koşuşturma hiç bitmiyor. Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde yaklaşan sahur vakitlerinde, her yerde olduğu gibi hastane acil servislerinde de sofralar kuruluyor ve nöbetleşe yemek yenerek oruca niyet ediliyor. Bu arada servisten gelen bir telefonla yemeğine başlayan fedakar doktorlar, sofradan kalkarak gelen hastalara müdahale ederek sağlığına kavuşturmak için çabalıyor.

Acil Servis Hekimi olarak üç senedir görev yapan Doktor Berrin Boztepe Çiçek de, kısa süreliğine ara vererek oturduğu sahur sofrasında telaşlı ve bir o kadar da sorumluluk isteyen Acil Serviste Ramazan’ı anlattı. Acil Serviste Ramazan ayının hareketli geçtiğini belirten Çiçek, şunları söyledi: "Özellikle Ramazan'da mide şikayetleri ile Acil Servis dolup taşıyor. Son dönemdeki şiddet olaylarından dolayı acil servislerde çalışmak zorlaşıyor. Hastalarla barış içinde olmayı istiyoruz. Bazen sahur yapamadığımız oluyor. Hasta varken sahur ikinci planda gelir. Ambulans veya kendi özel araçlarıyla gelen hastaları önce muayene ediyoruz. Tetkikleri tamamlanıyor, eğer sahur vaktini kaçırmadıysak yapıyoruz. Yapamadıysak da canımız sağolsun diyoruz. Herkesin Ramazan’ı, mutlu, sağlıklı, huzurlu geçirmesini diliyoruz.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler