YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pınar Karşıyaka, Euroleague'e Yakın

Ergin KARATAŞ/İZMİR, Beş yıldır aralıksız yer aldığı Avrupa'da Eurochallenge'ta final, Eurocup'ta çeyrek final oynayan yeşil kırmızılı ekip salon, seyirci, ulaşım ve

Pınar Karşıyaka, Euroleague'e Yakın

Ergin KARATAŞ/İZMİR, Beş yıldır aralıksız yer aldığı Avrupa'da Eurochallenge'ta final, Eurocup'ta çeyrek final oynayan yeşil kırmızılı ekip salon, seyirci, ulaşım ve konaklama konusunda önemli avantajlara sahip. Euroleague yönetiminin ön davet mektubuna olumlu yanıt veren Pınar Karşıyaka'da yetkililerle sürekli temas halinde olan Genel Menajer Selim Çınar, gelecek hafta Barcelona'ya giderek bir dizi görüşme yapacak.
Kesin davet halinde ise wildcard için 300 bin Euro ödenecek. Koydukları tüm hedeflere ulaştıklarını söyleyen Antrenör Ufuk Sarıca, "3 senenin sonunda artık Euroleague konuşuyoruz" dedi.
Avrupa'nın en zor ve pahalı liglerinden birinde, yüksek bütçeli Darüşşfaka, Beşiktaş, Türk Telekom, Galatasaray Liv Hospital, Banvit gibi takımları solladıklarını hatırlatan Sarıca, "Üst üste üçüncü yarı finalle başarımızın tesadüf olmadığını gösterdik. Sezon başındaki bütün hedefleri aştık. İlk gün koyduğum Euroleague hedefine artık çok yakınız. Ligde yarı finalde yine Fenerbahçe Ülker'le eşleştik. Son lig şampiyonu olan rakibimiz Euroleague'de de Final Four oynadı. Avrupa'nın en iyi kadrolarından birine sahipler. Finale çıkarak bir rüyayı daha gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
İLK MAÇ CUMARTESİ
Pınar Karşıyaka, yarı finalde üst üste ikinci kez Fenerbahçe Ülker'le eşleşti. Geçen sezon Play off ilk turunda saha dezavantajına rağmen Anadolu Efes'i eleyen yeşil kırmızılı ekip, Fenerbahçe Ülkerle oynadığı yarı final serisini 3-0 kaybetti. Pınar Karşıyaka, sezon başında ise rakibinin elinden Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı aldı. Toplam 3 galibiyete ulaşan tarafın finalist olacağı seride ilk maç cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, ikinci maç pazartesi Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanacak. Üçüncü maç 4 Haziran Perşembe İzmir'de. Pınar Karşıyaka, gerek olması durumunda serinin dördüncü sınavına da ev sahibi olacak.
GABRIEL ŞOV
Pınar Karşıyaka'nın smaç şampiyonu yıldızı Kenny Gabriel, Banvit'le oynanan son maçta Türkiye Ligi'ndeki en iyi istatistiklerine ulaştı. ABD'li oyuncu, özellikle ilk periyodu domine ettiği karşılaşmada 24 sayı 6 ribaundla mücadele etti. Banvit randevusunda 20 sayı üreten Dixon, 13'er sayı kaydeden Strawberry ve Diebler, takımlarının yarı finale yükselmesine büyük katkı yaptı.
GÜVEN TBF'DE
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Ankara'daki genel kurulunda Harun Erdenay başkanlığa seçilirken geçen haftaya kadar Karşıyaka yönetiminde yer alan Yusuf İzzettin Güven de yeni yönetime girdi. Güven, Federasyon'da Pınar Karşıyaka ve İzmir'i temsil edecek. Seçimi 12 oy farkla kaybeden Lutfi Arıboğan'ın listesinde ise eski Başkan Fatih Diniz yer alıyordu.

FOTOGRAF

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler