YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pınar Karşıyaka-Khimik: 77-70

Ergin KARATAŞ/İZMİR, SALON: Mustafa Kemal Atatürk HAKEMLER: Janusz Calik PINAR KARŞIYAKA: Green KHIMIK: Smith 1. PERİYOT: 22-13 İLK YARI: 34-26 3. PERİYOT: 56-48

Ergin KARATAŞ/İZMİR, SALON: Mustafa Kemal Atatürk
HAKEMLER: Janusz Calik PINAR KARŞIYAKA: Green KHIMIK: Smith 1. PERİYOT: 22-13
İLK YARI: 34-26
3. PERİYOT: 56-48

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, Ukrayna temsilcisi Khimik'i yenerek Play-Off'a kalmayı garantiledi: 77-70. Karşıyaka'da Summers 17, maça ilk 5'te başlayan genç oyuncu Alp 13 sayı üretti. Grupta 13 maçta 8 galibiyete ulaşan yeşil-kırmızılı ekip, haftaya ikinci sırada başlayan, Rusya deplasmanında Avtodor Saratov'a yenilen Umana Reyer'i de yakaladı. Kaf-Kaf, son hafta Joensuu Kataja’yı yendiği takdirde grubu ikinci sırada tamamlayacak. Karşıyaka'nın mağlubiyeti durumunda Umana Reyer'in CSM CSU Oradea'ya yenilmesi temsilcimize ikincilik için yetecek . Şampiyonlar Ligi'nde 5 gruptan en iyi galibiyet sayısına ulaşan 3 grup ikincisi, Play-Off'un ilk etabında maç yapmadan direkt son 16'ya kalacak.
Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki maçı Karşıyaka'nın taraftar gruparından 1912 Curva'nın davetlisi olarak İzmir'e gelen gaziler de izledi. Emekli Deniz Krmay Albay Ali Türkşen ve gaziler, Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı'ya karşılaşma öncesi çiçek verdi. Taraftarlar, 'Proje omuz omuza' organizasyonu kapsamında önümüzdeki Nisan ayında Everest Base Camp'a giderek Türk Bayrağı ve Atatürk posterini dalgalandıracak gazileri, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşıladı. Gaziler ve Karşıyaka taraftarları, maç içinde birlikte İzmir Marşı'nı söyledi, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye tezüharat yaptı. Gaziler ve taraftarlar, 5 Ocak'ta İzmir Adliyesi'ne yönelik yapılan terör saldırısında canı pahasına teröristleri engelleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'i de unutmadı. Pınar Karşıyakalı oyuncular da maç sonrası alkışlarla gazilerin yanına giderek birlikte fotoğraf çektirdi.
Karşıyaka, ilk periyotta Smiht'le etkili olan rakibe maça ilk 5'te başlayan genç oyuncusu Alp'in dış atışlardan bulduğu 8 sayıyla karşılık verdi. Alp'e pota altından Owens da katılınca Kaf-Kaf ilk periyodu 22-13 önde tamamladı.
İkinci periyotta Khimik, temsilcimizin sert savunması karşısında ilk 5 dakika skor üretemedi. Bu bölümde fark 31-13'le 18 sayıya kadar çıktı. Devrenin son bölümünde üst üste sayılar bulan rakip, farkı eritmeye çalışsa da ilk yarı 34-26 tamamlandı. Üçüncü periyotta rakip, Smith'in sayılarıyla farkı 3'e kadar düşürse de periyot 56-48 tamamlandı. Son 10 dakikalık bölümde Summers, Green ve Muhammed'in etkili olduğu Pınar Karşıyaka, maçı 77-70 kazandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler